Fundamentális Elemzés 02.04.2013

2013. ápr. 3.

Fundamentális Elemzés
A jelentéseket pénzügyi szakértők készítik a világ különböző pontjain található irodáinkban, továbbá külső forrásokat is igénybe veszünk. Ezen jelentések fundamentális és technikai elemzéseket, világgazdaságról szóló áttekintéseket, valamint gazdasági adatok közzétételével kapcsolatos pénzügyi naptárat tartalmaznak.
Napi  Kommentár
02.04.2013

Áttekintés

A csalódást keltő USA-beli ISM gyártói PMI-index minden gazdasági szakértőt meglepetésként ért, mivel a legpesszimistább becsléseken is alulmaradt. Ez lefelé ható nyomást gyakorolt a dollárra a legtöbb devizával – különösen a főbb devizákkal – szemben, mivel nyilvánvalóvá vált, hogy az USA talpra állása valószínűleg nem olyan gyors, amely jelentősen csökkenthetné a munkanélküliséget, ezáltal a Fed gazdasági ösztönzésének korlátozását indítja el. Az USA építőipari kiadásokkal kapcsolatos adatai azonban enyhítettek az aggályokon, mivel a vártnál nagyobb növekedést mutattak, amit fellendített a 2008-as pénzügyi válság beállta óta történt legnagyobb mértékű lakossági építkezés.
A jen könyvelhette el a legnagyobb erősödést a dollárral szemben a vártnál kedvezőtlenebb USA-beli gyártási adatok közzétételét követően; a japán részvények a tegnapi szintjükről ma tovább csökkennek. A BoJ elnöke, Kuroda mai korábbi emlékeztetője – miszerint a központi bank kész mindent megtenni a krónikus defláció leküzdésére – nem támogatta az USD/JPY párt, mivel Abe miniszterelnök kijelentette, hogy a Japán Nemzeti Banknak nem kell „mindenáron” megcéloznia a 2%-os inflációs célt.
A ma napvilágot látó hírek között szerepel az eurozóna munkanélküliségi rátája, amely várhatóan a növekvő munkanélküliségi trend folytatódását jelzi; az eurozóna és az Egyesült Királyság gyártói PMI-indexe, amely várhatóan további csökkenést jelez; a német fogyasztói árindex, amely az előrejelzések szerint éves szinten stabil marad; az US gyári rendelésállománya, ahol jelentős növekedésre tarthatunk számot, továbbá az Egyesült Királyság februárban jóváhagyott jelzálogkölcsönei, ahol október óta a legkedvezőtlenebb adatokra számíthatunk.

A Piac

EUR/USD


• Az EUR/USD pár erősödött a kedvezőtlen USA-beli gyártási adatok hatására, és ellenállásszintre talált 1,2880-on, amely a július-február időszak rallyjának 50%-os visszatérési szintje. Mivel a mai adatok eléggé euró-centrikusak, jelentős volatilitásra számíthatunk, és kíváncsiak vagyunk arra, hogy az eurozóna problémái folytatódnak-e a munkaerő-piac és a gyártás kedvezőtlenebbé válásával. Valószínűtlen, hogy az euró további erősödése ellenállásszintre talál a 20 napos mozgóátlagon, 1,2940 körül; a gyenge támaszszint 1,2840, az erősebb támaszszint pedig 1,2745.

USD/JPY


• A pár áttörte a 93-as szintet, és támaszszintre talált 92,6-on, a rally 23,6%-os visszatérési szintjén, amely rally az utóbbi hónapokban zajlott a BoJ további ösztönzéseire való várakozás során. Mivel az RSI és a sztochasztikus mutatók közel túlértékesített szintet értek el a nemrégi korrekció hatására, és a BoJ csütörtöki sajtókonferenciáján szóba kerülhet, hogy az ösztönzés a várt 2014-nél korábban megkezdődhet, valószínű, hogy a trend a legalacsonyabb szintjére érkezett.

AUD/USD


• Az RBA a mai nap korábbi részében döntést hozott arról, hogy nem módosítja kamatlábát, mivel a 9 hónapos átváltási árfolyam a paritás fölött van (mivel a dollár korlátozza az importot), támogatván az RBA-t abban, hogy jócskán a kitűzött inflációs tartományon belül maradjon. Az alacsony szintű infláció által az RBA rugalmasan alakíthatja monetáris politikáját, és képes tovább lazítani politikáján, amennyiben arra a kereslet fellendítése miatt szükség lesz; a kereslet jelenleg erősnek tűnik, mivel javultak a viszonteladói és a fogyasztói bizalmi adatok. A pár mai erősödése közel került az ellenállásszinti csökkenő trendvonalhoz az alakzat kirajzolódása során, amely találkozik a 2011 nyara óta konvergáló két trendvonallal. A jövőbeli záró ellenállásszint 1,0495 lehet, a következő pedig valószínűleg 1,0550, amely négy csúcsértéket ért el 2012 augusztusa óta. A támaszszint valószínűleg 1,04, amely találkozik a 2012 második féléve növekvő trendjének 23,6%-os visszatérési szintjével.

Arany


• Az arany tegnap marginálisan erősödött, mivel a vártnál kedvezőtlenebb USA-beli PMI-index lefelé ható nyomást gyakorolt a dollárra. A nemesfém körülbelül 20 napos mozgóátlagán van, és úgy tűnik, hogy továbbra is követi növekvő trendvonalát; a mai támaszszint elérheti az 1595 $-t, a gyenge ellenállásszint pedig az 1605 $-t. Az erősebb ellenállásszint az 1616–1624 $ tartományban található.

Olaj


• A WTI kezdetben gyengült a várakozásoknál kedvezőtlenebb, ám javult USA-beli Markit gyártói PMI-indexének közzététele hatására. További veszteségeket könyvelhetett el, továbbá támaszszintre talált a nemrégi rallyjának 23,6%-os visszatérési szintje közelében, miután közzétették a becsült, teljes mértékben kedvezőtlen ISM gyártói PMI-indexet. A (light sweet crude típusú) nyersolaj azonban gyorsan visszapattant, és az 5 éves trendvonalbeli ellenállásszintje (kékkel jelölve) felett zárt. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy a trendvonal most támaszszintként funkcionál-e 96,65 $-on, jegyezvén, hogy az USA-beli készletek az elmúlt 9 hónap során a legmagasabb szintre és 12%-kal az 5 éves átlag fölé emelkedtek, a Cushing-ban található készletek pedig 54%-kal múlják felül az átlagot. A 97,55 $-os ellenállásszint, amely találkozik a növekvő háromszög alakzat eléggé vízszintes vonalával, esetleg tesztelődik, amennyiben a gyári rendelésállomány adatai valóban a második legnagyobb növekedést jelzik az elmúlt közel két év során.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló


TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger