Fundamentális Elemzés 01.04.2013

2013. ápr. 1.

Fundamentális Elemzés
A jelentéseket pénzügyi szakértők készítik a világ különböző pontjain található irodáinkban, továbbá külső forrásokat is igénybe veszünk. Ezen jelentések fundamentális és technikai elemzéseket, világgazdaságról szóló áttekintéseket, valamint gazdasági adatok közzétételével kapcsolatos pénzügyi naptárat tartalmaznak.
Napi  Kommentár
01.04.2013

Áttekintés

Vihar előtti csend: Eseménytelen, változást nem hozó hétvégét tudhatunk magunk mögött, ám eseménydús hét elébe nézünk. A hét kezdetén az ázsiai részvényekkel alacsonyabb árfolyamon zajlott a kereskedés, mivel a Kínai Logisztikai és Beszerzési Szövetség által közzétett gyártási PMI-index, továbbá Japán fő gyártói bizalmi indexe a vártnál lassabb ütemben javult. Bár Kína 50,9-es PMI-indexe bővülést jelez, és valójában a legmagasabb érték az elmúlt 11 hónap során, valamint jelentős javulás a múlt havi gyenge 50,1-es értékhez képest, mégsem érte el a gazdasági szakértők által becsült 51,2-es értéket.
Az előttünk álló héten gazdasági adatok sora lát napvilágot, és négy fő központi bank (RBA, BoJ, BoE, EKB) teszi közzé kamatlábakkal kapcsolatos döntését. Az USA és az eurozóna is publikálja foglalkoztatásról szóló beszámolóját. Az EKB, a BoE és a BoJ döntését csütörtökön teszik közzé; a BoJ értekezletnek szentelik a legnagyobb figyelmet, mivel ez az első értekezlet, amelyet az új elnök, Kuroda tart.
A héten napvilágot látó adatok valószínűleg jelzik majd, hogy látszólag megszakad-e az üzleti ciklus szinkronizálása az eurozóna és az USA között; az előbbi esetében a munkanélküliségi ráta emelkedésével és kedvezőtlenebb PMI-indexekkel számolhatunk, míg az utóbbi új munkahelyek teremtése és a PMI-index kedvezőbbé válása elébe néz. Ez valószínűleg fokozza az euróra néhány hónapja lefelé ható nyomást, amelyet a periférikus államokban uralkodó folyamatos válság okoz.

A Piac

EUR/USD


• Az euró ma gyengült, miután bejelentették annak valószínűségét, hogy a Bank of Cyprus a vártnál nagyobb „nyirbálást” visz végbe a 100 000 eurót meghaladó, biztosítás nélküli betétek esetében. Ezáltal kiújult az eurozónával kapcsolatos félelem a piacokon. Mivel az eurozónában holnap várhatóan rekordszintű munkanélküliségről számolnak be, és az USA-beli kincstári értékpapírok pedig gyengülnek azon várakozások hatására, hogy az USA ma a gyártás kedvező bővüléséről, pénteken pedig a munkaerő-piac javulásáról ad hírt, valószínűleg folytatódik az EUR/USD pár két hónapja tartó csökkenő trendje. A mai ellenállásszint 1,2840; a kedvező USA-beli PMI-index valószínűleg az 1,2745-ös záró trendvonal alá viszi az árfolyamot; holnap reggelre elérheti az 1,2680-at, ha az eurozóna továbbra is gyengébb gazdasági javulást mutat az USA-hoz képest.

USD/JPY


• Bár a dollár a legtöbb fő párjával szemben erősödik, gyengébb a jenhez képest, mivel a nagy gyártókra vonatkozó Tankan bizalmi index a tavalyi 4. negyedév -12-es értékéről az 1. negyedév -8-as értékére emelkedett, azonban marginálisan elmaradt a -7-es becsléstől. A párral kitérő irányban zajlott a kereskedés az elmúlt hét folyamán, annak ellenére, hogy 6 egymást követő hónapban erősödést könyvelhetett el, és a kereskedés szűk tartományban zajlott. Úgy tűnik, hogy a napi ellenállásszint 94,40 lesz, a következő ellenállásszint a 94,80, míg a támaszszint 93,57, majd 93,00 lesz.

GBP/USD


• Mivel a GBP/USD pár az 1,5200–1,5270 ellenállásszinti tartományban van, és az USA ma várhatóan kedvező gyártási adatokról számol be – amely eltér a „döcögő” európai gazdaságoktól, többek között az Egyesült Királyságétól –, ma valószínűleg a font dollárral szembeni gyengülésének lehetünk tanúi, a támaszszint pedig megközelíti az 1,51-et.

Arany


• Az arany jelentősen erősödött a korai kereskedés során, mivel a ciprusi „megnyirbálásról” szóló döntés véglegesítését követően kiújultak a biztosítás nélküli betétekkel kapcsolatos aggályok az eurozónában; azonban a nemesfém erősödése gyorsan alábbhagyott az erősebb dollár és az USA folyamatos javulást jelző adatai hatására. Úgy tűnik, hogy a nemesfém ismét támaszszintre talált növekvő trendvonalán, 1594 $-on. Szemügyre vesszük a trendvonalról lefelé irányba való kitörést, valamint a zászló alakzat ezt követő végét, hosszabb távú medve jellegű célt tűzhessünk ki 1544 $ felé haladva. Az alakzat kirajzolódásának folytatása hatására azonban emelkedhet az árfolyam az 1616 $-os ellenállásszint felé.

Olaj


• A WTI elérte a növekvő háromszög felső trendvonalbeli ellenállásszintjét (zölddel jelölt), mielőtt visszatért, mivel az Exxon Mobil egy olajszivárgást követően úgy döntött, hogy lezár egy vezetéket, amely nyersolajat szállít az USA-beli Golf-öbölhöz; ezáltal nőtt a különbség a Brenthez képest, amely a 9 hónap során a legalacsonyabb szintre csökkent. Úgy tűnik, hogy a WTI támaszszintre talált az 5 éves csökkenő trendvonalán, amelyet kék színnel jelöltünk 96,7 $ körül. A korábbiakban elhangzottak szerint a 97,55 $-os szintről való kitörés valószínűleg kikövezi az utóbbi hónap rallyjának folytatása előtti utat. Az ár esetleg ismét teszteli az ellenállásszintet, ha az US PMI-indexe a gyártás kedvező javulását jelzi. További támaszszint 95,75 $ lehet, mivel koncentrálja az elmúlt négy hónap két rallyjának 23,6%-os visszatérési szintjét.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló


TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger