Fundamentális Elemzés 01.03.2013

2013. márc. 1.

Áttekintés

Jöjjön, aminek jönnie kell! Ma kezdetét veszi a szekvesztráció, ám a dollár majdnem minden fő devizával szemben erősödött. A vártnál nagyobb csökkenés a heti munkanélküliségi adatokban, valamint az MNI Chicago Report üzleti barométerében bekövetkezett emelkedés túlsúlyba került az USA 4. negyedéves GDP adatainak vártnál kisebb, felfelé történő korrekciójával szemben. Eközben az olasz és a német kötvények közötti spread tegnap 8 bps volt, az olasz részvények árfolyamai pedig 0,6%-kal emelkedtek, jelezvén, hogy az Olaszországgal kapcsolatos félelmek is elhalványulóban vannak.
Kína februári hivatalos beszerzési menedzser indexe (PMI) négy hónap alatt a legalacsonyabb ütemű (50,1), amely nagyjából a várakozásoknak megfelelő. A kínai gazdaság lassulása negatívan befolyásolja az árukat és az árudevizákat.
Ma közzéteszik a fennmaradó februári gyártói PMI-indexeket a kisebb országok esetében, valamint napvilágot látnak az eurozóna és az USA végső adatai (és az USA feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe). Érdekes pontok: a) az európai központi és periférikus államok közötti divergencia, valamint b) a globális divergencia: hogyan teljesít az USA jobban a világ majdnem minden részénél. Ez tovább támogatja az amerikai dollárt.

A Piac

EUR/USD


• Az USA gazdasága iránti „bika” hozzáállás túlsúlyba került az Olaszország iránti bizalom visszatérésével szemben, és az EUR/USD esett.
A pár tegnap beigazolta a „bika” pozíciókkal kapcsolatos tétovázásunkat, mivel az RSI ismét ellenállásszintet talált a 9 napos mozgóátlagon; a sztochasztikus vételi jel valószínűleg hamis indítóok. Ragaszkodunk hosszabb távú 1,29-es célkitűzésünkhöz, amely a következő 3 kereskedés során ölt testet. A mai záró ellenállásszint 1,315 lehet.

USD/JPY


• Általánosan rossz hírek érkeznek a japán gazdaságról – csökkenő autóértékesítés, folytatódó defláció, alig változott a munkaerő-piaci helyzet, csökkennek az elkölthető jövedelmek…A helyzet alátámasztja, hogy a Japán Nemzeti Bank Abe által kinevezett új személyzete nagy fába vágta fejszéjét.
Úgy tűnik, hogy a pár ismét növekvő trendben van, amelyet a korábbi, „tiszavirág életű” trendvonal vezérel. Az elért 92,7-es céllal ma a 93,4-et vesszük célba, a jövő hét elejére pedig 94,2 a kitűzött cél. A mai támaszszint valószínűleg 91,6 lesz; valószínűleg a 91-es szinten találkozik a trendvonalbeli támaszszinttel és az alsó Bollinger sávval (a november közepe-február vége időszak növekvő trendjének 23,6%-os visszatérési szintjével).

USD/CAD


• A kanadai dollár gyengült a mai GDP adatok közzététele előtt, amely a várakozások szerint kismértékű 0,2%-os negyedéves csökkenést jelent. A csalódást keltő kínai PMI-indexek egyetlen devizának sem kedveztek az éjszaka folyamán.
Az USD/CAD beigazolta tegnapi napközbeni célunkat, mivel az 1,0275-1,03 tartományba került a fenyegető „golden cross” áttérés előtt. Mindazonáltal ismét hangot adunk azon nézetünknek, hogy ez a növekedés valószínűleg rövid ideig fog tartani a szélsőségesen túlvásárolt szintek és a valószínű RSI-mozgóátlag áttérés miatt. Ezért szerintünk a következő néhány kereskedés során visszatérés várható; célunk 1,02, majd 1,013.

Arany


• Az USA gazdasága iránti fokozott bizalom és az Olaszországgal kapcsolatos aggályok elhalványulása miatt kisebb a kereslet a katasztrófa elleni fedezet iránt.
Úgy tűnik, hogy az arany visszatérése megállt a februári csökkenő trend 50%-os visszatérési szintjén; az árak most csökkennek, megerősítve a biztonsági devizák iránti általános globális „medve” szemléletet. Mindazonáltal szeretnénk rávilágítani arra, hogy ha nem születik megoldás a szekvesztrációs tárgyalásokon, valószínűleg súlyosan negatív hatást gyakorol az USA GDP adataira, ami „bika” hatást vált ki a kockázat ellen fedezetet nyújtó eszközök iránt. Emiatt a kereskedők esetleg mérlegelik annak valószínűségét, hogy az aranyat ismét tesztelik 1620 $-on.

Olaj


• Az olaj a tegnapi nap egyik legnagyobb vesztese volt; közelebb került 91 $-os célunkhoz, mivel az RSI képtelen volt 9 napos mozgóátlaga fölé emelkedni. Szerintünk a 91 $-os célt napközben elérjük, és lehetséges erős támaszszintet jegyzünk itt, mivel a december közepe-február közepe időszak növekvő trendjének 61,8%-os visszatérési szintje, az alsó Bollinger sáv és a 200 napos mozgóátlag érintik egymást. Ezután erről a szintről lefelé való kitörést szeretnénk látni, mielőtt alacsonyabban tűznénk ki a célt. Az olajjal szemben „bika” hozzáállást képviselő kereskedők esetleg fontolóra vehetik a 91 $ körüli pozíciók nyitását, mivel ez valószínű visszatérési árnak tűnik; az RSI és a sztochasztikus mutató valószínűleg egyszerre jelez túlértékesítést.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger