Fundamentális Elemzés

2013. márc. 8.

Fundamentális Elemzés
08.03.2013

Áttekintés

Az EKB elnöke, Draghi részéről tegnap elhangzó, enyhítést célzó nyilatkozat-áradat ellenőre az euró erősödött a dollárral szemben. Bár az EKB nem módosította a kamatlábakat, fontolgatta a kamatlábcsökkentést az eurozóna vontatott talpra állásának fényében, ami kikényszerítette a növekedés és az inflációs előrejelzések lefelé irányuló korrekcióját. A piac figyelme a következőkre összpontosult: a) azon kijelentése, hogy a gazdaság az idei év későbbi részében stabilizálódni fog; b) az „emberek lebecsülik az euróba fektetett politikai tőkét”; valamint talán legfőképpen c) azon tényre, hogy NEM ismételte meg a múlt hónapban elhangzott azon kijelentését, hogy az euró lefelé ható kockázatot jelent az inflációra nézve. Ez fontos, mivel az EKB csak az infláció, nem pedig az euró szintje miatt aggódik; ha azonban az erős euró túl alacsony szintre csökkenti az inflációt, az EKB lépést foganatosíthat az euró erősödésének megelőzésére. Ezzel ellentétben arra figyelmeztetett, hogy a devizaárfolyam nem áll a politika célpontjában, és különben is közel van hosszú távú átlagához, ezért az árfolyam aggodalomra nem adhat okot.
A Nikkei 225 elérte a Lehman Brothers csődje előtti szinteket, mivel a jen tovább gyengült. A tegnap jelzett kis gazdasági növekedés Japánban nem lendítette fel a jent, mivel az ország legnagyobb aggálya a defláció.
A Bank of England nem változtatott kamatlábain, és fenntartja 375 milliárd fontos mennyiségi könnyítésre vonatkozó célkitűzését.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló



TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger