Fundamentális Elemzés 15.03.2013

2013. márc. 15.

Áttekintés

Pusztán technikai nap, vagy talán mondhatnánk, hogy a „pénzügyi viselkedéstan” elvei szerint alakuló nap, amikor maguk a jó hírek csökkentették a dollár árfolyamát. A DJIA egymást követő 10 nap során emelkedett, az eurozóna kötvényei emelkedtek, az USA-ban az újonnan regisztrált munkanélküliek száma pedig csökkent. Mindegyik jó hír az amerikai dollárnak, ám az USA devizája mégis tért veszített majdnem az összes fő párjával szemben, mivel a piac csúszó (trailing) stop loss-ba ütközött. A befektetők gondolkodhatnak azon, meddig folytatódik a jó hírek áradata, és „középutas” visszatérést keresnek, vagy kezdenek felkészülni arra, hogy a jövő heti FOMC értekezlet csalódást fog kelteni.
Az USD csökkenő trendjénél kivételt képezett a NOK – amely teret veszített, miután a Norges Bank beállt azon központi bankok sorába, amelyek elkezdtek visszakozni a megszorítások ellen –, valamint a JPY, amely kissé visszaesett, miután az országgyűlés jóváhagyta Abe által a BoJ tanácsába jelölt mindhárom személyt.
Ma napvilágot látnak az EU és az USA inflációs adatai. Az eurozóna fogyasztói árindexe várhatóan éves szinten 1,8% marad, míg az USA fő fogyasztói árindexe a várakozások szerint havi szinten 0,2%-kal emelkedik a januári +0,3%-kal szemben, ezáltal az éves szintű emelkedés 1,9%-ról 2,0%-ra emelkedik. Nagyobb emelkedés „bika” hatással járna a dollárra nézve, mivel fokozná annak valószínűségét, hogy a Fed alábbhagy rendkívüli monetáris ösztönzésével. Az USA ipari termelési, kapacitáskihasználási és fogyasztói bizalmi indexei is várhatóan emelkednek, ami kedvez a „kockázatvállaló dollárnak”.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló



TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger