Ütik az aranyat - Hol lehet a megálló? 2013. február 19.

2013. febr. 28.


Hónapok óta csökkenő trendben mozog az arany árfolyama, a nemesfém múlt héten a technikailag fontos 1600 dolláros szintet is áttörte lefelé. A mai kereskedésben is eladói nyomás nehezedik az aranyra, az árfolyam 2%-os mínuszban mozog. Rövid távon az amerikai költségvetési problémák, valamint az olasz választások lehetnek érdekesek az arany szempontjából, ha ezek a befektetők körében a kockázatkerülés erősödését váltják ki, az az arany piacán katalizátorként szolgálhat.

Nem éppen jó időszakot él most az arany, az árfolyam a tavaly októberi csúcsok óta egy csökkenő trendben mozog, jelenleg tavaly augusztus óta nem látott mélységben tartózkodik. A nemesfém árfolyama pénteken a technikailag fontos támaszt jelképező 1600 dolláros szintet is áttörte lefelé.

Frederic Panizzutti, az MKS Finance Geneva munkatársa a Marketwatchnak elmondta, a jelenlegi árfolyamesést legnagyobb eséllyel azok a piaci szereplők fékezhetik meg, akik ezeken a szinteken már jó vételi lehetőséget látnak a nemesfém piacán. Azok a tényezők, melyek az elmúlt 3 évben felfelé segítették az arany árfolyamát, most is fennállnak - tette hozzá a szakértő.

Az arany szempontjából Kína kulcsfontosságú szereplőnek számít, a fizikai arany esetében az egyik legnagyobb globális vevő. Emiatt a befektetőknek a jövőben is érdemes lesz majd figyelni a Kínából érkező makroadatokra.

Rövid távon pedig az amerikai költségvetési problémák, valamint az olasz választások lehetnek érdekesek, ha ezek a befektetők körében a kockázatkerülés erősödését váltják ki, az az arany piacán katalizátorként szolgálhat.

Az arany egyelőre a mai kereskedésben is rosszul fest, az árfolyam 1602 dolláron áll, 2%-os mínuszban. 


Ütik az aranyat - Hol lehet a megálló?
 
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger