Megakadt az emelkedés, visszacsúszott az MTelekom 2013. február 28.

2013. febr. 28.


A tegnapi kereskedésben raliztak az amerikai piacok majd az ázsiai társaik is igen jó teljesítményt produkáltak, ez pedig a hazai tőzsdére is kedvező hatással volt a kezdő gongot követően. A BUX másfél százalék közeli emelkedéssel indította a kereskedést, azonban hamar megakadt az erősödés. Bár a vezető hazai index alig mozdult az elmúlt a nyitás óta a nagypapírok vegyesen teljesítenek: az MTelekom korábbi 2 százalék feletti előnye alig 1 százalékra mérséklődött, de lejebb csúszott az OTP is. A bankpapírok és a távközlési részvények esését a MOL ellensúlyozta.

Megtorpant a magyar piac 2013.02.28 10:46

Hamar vége szakadt a BUX lendületének, a vezető hazai index valamivel másfél százalékos plusz alatt próbálja magát stabilizálni. Bár a BUX szinte alig mozdult, ez nem mondható el az egyes blue chipekről, melyek meglehetősen vegyes teljesítményt produkáltak.

Az MTelekom a 2 százalék feletti emelkedéséből mostanáig alig 1 százalékot tudott megőrizni. A MOL azonban ellensúlyozza a távközlési részvények hanyatlását, az olajpapírok a 2 százalékos pluszt vették célba. Visszacsúszott az OTP is, a nagyobbik tőzsdén jegyzett cég részvényei 1 százalék körüli pluszban forognak.

Tolonganak a részvényekért a befektetők, zsákolják az OTP-t 2013.02.28 09:39


Az amerikai indexek Ben Bernanke szavaira valamint egy várakozások feletti lakáspiaci adatra több mint 1 százalékos emelkedéssel mentek pihenni, de az ázsiai benchmarkok sem teljesítettek gyengébben. Sőt a japán tőzsdemutatók több mint 2 százalékkal kerültek feljebb, de kínai társaik is igen jó erőben voltak.

Mindezek révén a budapesti börze is jól indította a kereskedést, a BUX másfél százalék közeli erősödéssel vágott neki a napnak, de a régió többi börzéin is zsákolják a részvényeket a befektetők.

Tolonganak a részvényekért a befektetők, zsákolják az OTP-t

A nagypapírok kivétel nélkül jó formában vannak köszönhetően az igen optimista nemzetközi hangulatnak. Az OTP 1,5 százalék közeli vágtával startolt, így az egyik legjobban teljesítő blue chip. A társaság szektortársa, az Erste már közzétette a negyedéves számait, melyek veszteséget mutatnak, igaz ez valamivel kedvezőbb lett mint amire az elemzők számítottak. A részvények a kisebb pozitív meglepetésre több mint 3 százalékos emelkedéssel vezetik a régiós mezőnyt.

2013.02.28 08:30 Veszteséges lett az Erste, ahogy várták

Tolonganak a részvényekért a befektetők, zsákolják az OTP-t

A MOL is meríteni tud az optimista hangulatból annak ellenére, hogy a részvények célárfolyamát enyhén lefele, 18 481 forintról 18 332 forintra módosította a Citi elemzője a gyenge negyedéves számok miatt. A papírok a mai kereskedést több mint 1 százalékos erősödéssel indították.

2013.02.28 07:44 Tovább csökkentette MOL-célárát a Citi

A Magyar Telekom hajnalban tette közzé a negyedéves számait, melyek vélhetően nagy figyelmet kapnak majd a befektetők körében. A gyorsjelentés szerint tavaly több mint 61 milliárd forintos, vagyis részvényenként közel 59 forintnyi szabad cash-flow-t termelt a cég, az eladósodottság pedig 34 százalék közelébe csökkent, az árbevétel emelkedett, és úgy tűnik, hogy a működési költségeket sikerül kordában tartani. A legnagyobb kérdés az lehet, hogy a társaság a tavalyi eredmények tükrében mit tervez majd az osztalék mértékével. Erről délután kaphatnak tájékoztatást a piaci szereplők. A befektetők mindenesetre optimisták, és 2 százalék feletti pluszba húzták a papírokat.

2013.02.28 09:03 Mégis 50 forintos osztalék az MTeltől?

2013.02.28 06:28 Kit érdekelnek a Magyar Telekom számai? Mennyi lesz az osztalék?

A gyógyszergyártók szintén jól szerepelnek az eddigi kereskedésben, az Egis az 1, a Richter pedig a másfél százalékos pluszt közelíti.

A kisebb papírokat is felfele húzzák a befektetők: az E-Star és a PannErgy piacán kereskedési szünettel indult a nap, mivel a részvények elérték a napi limitet. A PannErgy már egymást követő harmadik napja erősödik 15 százalék közeli plusszal, ami azzal magyarázható, hogy a Lazarus pozíciójának kényszerlikvidálása miatti nyomás tovatűnt a piacról azt követően, hogy megszűnt az egykori nagytulajdonos teljes részesedése.

2013.02.26 16:18 Megvan, ki vette meg a Lazarus pakkját (3.)

Tolonganak a részvényekért a befektetők, zsákolják az OTP-t
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger