Támogatják-e a magyar gyógyszert az EU-ban?

2013. febr. 1.

Exportpiaci teljesítményének köszönhetően jelenthet viszonylag kedvező negyedévet a Richter. Talán a tavalyi utolsó három hónap számainál is fontosabb lehet, hogy miként halad a cég nőgyógyászati termékének bevezetése az európai piacra.
A hazai piac nehézségei ellenére is kedvező negyedik negyedévet jelenthet a Richter, köszönhetően az export teljesítménynek – vélekedett Fazakas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője. Hozzátéve: a tavalyi negyedik negyedévben a társaság adózott eredménye 9,776 milliárd forint lehetett, ami mind az előző negyedév (8,9 milliárd forint), mind az egy évvel korábbi azonos időszak (9,1 milliárd forint) adózott eredményét meghaladja.
A kilátások szempontjából az lehet érdekes, hogy a Richter nőgyógyászati szere, az Esmya piaci bevezetése hogyan halad Európában. Különösen fontos körülmény, hogy az olyan nagyobb uniós piacokon, mint például Franciaország, Olaszország és Spanyolország, bekerül-e a támogatott gyógyszerek körébe?
Az árbevételre vonatkozóan 78.351 milliárd forint az elemző várakozása, ami 7 milliárd forintos belföldi értékesítésből és 252,6 millió eurós exportbevételből tevődik össze. Ez ugyan alacsonyabb a bázisidőszakinál, de nem szabad elfelejteni, hogy 2011 negyedik negyedéve kivételesem erős volt, amit az orosz piacon készletezési hatás is támogatott, ráadásul a forint árfolyama is segített.
Mint mondta, a fedezeti ráta 62,5 százalékos lehetett a tavalyi utolsó negyedévben, ami megfelel a bázisidőszaknál.
Az üzemi eredményre vonatkozóan a várakozása 10,216 milliárd forint, amiből 13 százalékos működési eredmény ráta következik. Ez két ok miatt is gyengébb a bázisidőszaknál és az előző negyedéveknél. Az egyik a magasabb K+F költségekből adódik, amelyek tavaly éves szinten elérték a bevételek 12 százalékát, szemben a 2011-es 9 százalékkal. A másik ok pedig az, hogy a Q4-ben hagyományosan magasabbak az igazgatási és működési költségek, melyek ezúttal elérhették az 5 milliárd forintot, míg a Q3-ban 4,5 milliárdot tettek ki.

Szerző: Faragó József
www.tozsdeforum.hu
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger