OTP elemzés - Izgalmas szinteknél az árfolya

2013. febr. 22.


Tőzsde - Részvény: Nagy esés mellett megérkezett az árfolyam az első feltételezett támasz szint környékére.

Az elmúlt napokban kevéssel 4950 forint alatt újabb lokális csúcsok születtek. Az 5000 forintos szint támadás elmaradt. Tegnap (2013.02.20.) a kereskedés felében intenzív esésbe fordult a banki papír, azonban a korábban kialakított ~ 4700-4950 forintos sávon belül maradt az árfolyam. Ma az esés tovább folytatódik (többek között a FED jegyzőkönyv miatt), így sérülni látszik a 4700 forintos rövid távú támasz szint, illetve a feltételezett emelkedő trendcsatorna alsó trendvonala.
Kérdés még, hogy a zárásra valamelyest vissza tud e erősödni az árfolyam, és az elmúlt napok esése arra volt jó, hogy megvegyük az esést.
Támasz szintek: rövid távon a fent említett emelkedő trendcsatorna alsó trendvonala, hosszabb távon a korábbi lokális mélypont kevéssel 4500 forint alatt, és az 50 napos mozgóátlag.
Ellenállási szintek: rövid távon 4950-500 forintos sáv, hosszabb távon 5500 forint felett.

 vélemény: kivárás.
Tegnap nyitás előtt még emelkedést feltételeztünk. Nyitás után ez a reményünk gyorsan elolvadt. Az esés intenzitása miatt gyorsan döntöttünk és korábbi vételeinket zártuk. Megítélésünk szerint hosszabb távon még mindig óriási potenciál van a papírban, rövid távon azonban a jelenlegi hektikus mozgás okozhat meglepetéseket.
Konzervatív befektetőknek is kivárást javaslunk, míg spekulatív társaiknak a feltételezett emelkedő trendcsatorna alsó vonalának megérintése jelenthet (vételi) pozíció nyitását.
Óvatos, megfontolt kereskedést javaslunk.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger