Fundamentális Elemzés 28.02.2013

2013. febr. 28.

Áttekintés

A Fed elnöke, Bernanke nyugtató szavai, továbbá az USA vártnál jobb tartós fogyasztási cikkek megrendelés-állományára vonatkozó adatai az éjszaka folyamán jelentős emelkedést eredményeztek az amerikai részvényárfolyamokban. A Dow Jones átlaga visszaszerezte a hétfői összes veszteségét, és tovább emelkedett, hogy rekordértéken zárjon; a VIX-index visszaesett a múlt heti, az olasz választások által okozta sokk előtti szintekre. A magas hozamú kötvények árfolyama is nőtt. Azonban az egyéb befektetési eszközök nem teljesítettek ilyen jól: Az USA 10 éves hozamai kb. 2 bps-sel emelkedtek, az arany árfolyama tovább csökkent, a DXY-index pedig 0,4%-kal csökkent.
A dollár a JPY kivételével valóban veszített a legtöbb devizával szemben. Ez visszatérés a korábbi „kockázatvállalás = USD eladás?” paradigmához? Az árudevizák különösen nagy nyertesek, ami valamelyest visszatérést jelez a kockázatkereső hozzáálláshoz. Lehet, hogy a tartós fogyasztási cikkek megrendelés-állományáról azt hittük, hogy változatlan marad, míg előttünk áll a szekvesztráció. A JC Penny kedvezőtlen bevételi adatai és a Wal-Mart rendkívül alacsony szintű értékesítési adatai jelzi, hogy az amerikai fogyasztók már visszafogják fogyasztásukat.
Ma közzéteszik az eurozóna fogyasztói árindexeit; nem valószínű, hogy mozgást okoz a piacon, mivel kevés az esélye, hogy miattuk módosítják a monetáris politikát. Az USA-ban sem látnak napvilágot piaci mozgást keltő indexek.

A Piac

EUR/USD


• Úgy tűnik, hogy az olasz választások körüli káosz által okozott kezdeti sokk elhalványulóban van, és az EUR/USD valamelyest visszatért, miután Olaszországnak a múltkori aukcióhoz képest magasabb ajánlat-elfogadási (bid-to-cover) aránnyal sikerült értékesítenie a kívánt számú kötvényt. Ez azon tény ellenére történt, hogy Beppe Grillo, az Ötcsillagos Mozgalom vezetője elfojtotta azon első kezdeményezést, hogy megoldást találjon a „zsákutcára” annak kinyilvánítása által, hogy ez a mozgalom nem ad bizalmi szavazatot a parlamentben olyan kormányra, amelyet a balközép vagy Silvio Berlusconi jobbközép pártja vezet . Ez egy új szavazás kivételével nem nyújt sok alternatívát, ami a bizonytalanság elhúzódását jelentené. Szerintem ez fog bekövetkezni, ami lefelé nyomja az EUR/USD párt.
A pár tegnap nem igazolta be napközbeni célkitűzésünket, mivel visszatért, és 1,312 felett, valamint jócskán a július-februári időszak „bika” futamának 38,2%-os visszatérési szintje felett zárt. A momentumbeli változás ellenére szeretnénk látni, hogy az RSI áttöri a 9 napos mozgóátlagot rövid távú „bika” pozíciók folytatása előtt, célba véve az 1,33-at, mivel ellenállásszintre találtunk a 9 napos mozgóátlagon a múlt havi visszatérések során. A mai záró ellenállásszint 1,3175 lehet.

USD/JPY


• Abe miniszterelnök az Ázsiai Fejlesztési Bank elnökét, H. Kuroda urat nevezte ki a Japán Nemzeti Bank elnöki posztjára, amint azt sokan várták, miután több újság nemrég kiszivárogtatta a hírt. Az elnökhelyettesek kinevezése is a várakozásoknak megfelelően történt. Kuroda úr teljes mellszélességgel támogatja az enyhítéseket, és a BoJ áprilisi értekezletét követően nekiláthat a pénznyomtatásnak. Az USD/JPY várhatóan helyreáll.
A pár már a harmadik egymást követő kereskedési időszakban tesztelte a november közepe-február vége időszak növekvő trendjének 23,6%-os visszatérési szintjét, látszólag erős támaszszintre talált 91-en. Valóban elértük 92,7-es célkitűzésünket az ázsiai nyitás során, a következő célkitűzésünk pedig 93,4.

AUD/USD


• Bár a 4. negyedéves tőkeráfordítások gyengék voltak, a vállalatok jövő évre vonatkozó előrejelzései a vártnál magasabbak voltak (bár a tavalyi évhez képest még mindig elmaradtak), ezért csökkentették a kamatlábcsökkentés esélyét.
Az ausztrál dollár esetében az elmúlt hónapban középső és alsó Bollinger sávja között zajlott a kereskedés, amely szűkült a valamelyest szűk kereskedési tartományának hatására. Csökkenő trendvonala erős ellenállásszintet képezett az elmúlt másfél hónapban, ami miatt „medve” pozíciókat választunk. A megbízhatatlan sztochasztikus mutató és az RSI-mozgóátlag értékek miatt figyelmen kívül hagyjuk jelzéseiket, és jobban összpontosítunk az 1,017-es támaszszintre, és kezdeti célunk az 1,021. A trendvonal megtörése vagy az 1,017-es támaszszintről való visszatérés azonban „bika” pozíciókat fog eredményezni; jó kezdeti célnak tűnik az 1,035, amely közel van a június közepe-január közepe időszak növekvő trendjének 23,6%-os visszatérési szintjéhez.

Arany


• Bernanke könnyítést célzó megjegyzései ellenére az arany árfolyama tegnap csökkent. Lehet, hogy az osztalékfizető részvények húzó ereje túlzott mértékű, vagy a fenyegető szekvesztráció nem olyan jelentős, mint az olasz politikai káosszal kapcsolatos, elhalványulóban lévő aggályok. A viszonteladói likvidálás folytatódik, mivel az aranyra szóló, tőzsdén kereskedhető befektetési alapokban csökkenés állt be. Fenntartjuk az arannyal kapcsolatos „medve” nézetünket.
Az arany tegnap korrigált, mivel a törzsrészvények árfolyama emelkedett, véget vetve négynapos erősödésének a februári csökkenő trend 50%-os visszatérési szintjén. Mivel a szekvesztrációs tárgyalások a következő néhány napban tetőznek, valószínű, hogy az 1620 $-os ár ismét tesztelésre kerül; a megoldás hiánya esetleg lenyomja az árat 1630 $-ra, a 61,8%-os visszatérési szintre. Mindazonáltal a nemesfémekkel kapcsolatos általános nézetünk „medve” marad, és egyhetes időhorizonton a nemrégi legalacsonyabb szintet célozzuk meg.

Olaj


• Úgy tűnik, hogy az olaj támaszszintre talált a december közepe-február közepe időszak növekvő trendjének 50%-os visszatérési szintjén; a tegnapi ellenállásszint az általunk jegyzettek szerinti 93,4 $. Mivel a sztochasztikus mutató változást jelez a momentumban, és RSI-mozgóátlag áttérés fenyeget, esetleg kitörést tapasztalhatunk erről a kis ellenállásszintről; mindazonáltal érdemes jegyezni, hogy a 9 napos mozgóátlag ellenállásszintként hatott az RSI-indexre az elmúlt hónapban. Előfordulhat, hogy a nemrégi mozgások folyamatos alakzatot formálnak, ezért továbbra is 91 $ a cél.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger