Fundamentális Elemzés 27.02.2013

2013. febr. 27.

Áttekintés

A piacok visszanyerték higgadtságukat, miután a USA-beli Fed elnöke, Bernanke néhány bátorító megjegyzést tett. Bár az európai részvények mindenütt alacsonyabb, az amerikai részvények magasabb, az USA-beli kötvények pedig kissé alacsonyabb árfolyamon zártak. Azonban több egyéb „kockázatvállaló” ügylet, pl. USD/JPY, nem teljesült, és az arany magasabb árfolyamon zárt, jelezvén, hogy a félelem szintje a piacon még mindig magasabb a múlt hetinél.
Bernanke lecsendesítette azon félelmeket, hogy a Fed a munkanélküliségi helyzet javulása előtt kezdi befejezni eszközbeszerzéseit. Elmondta, hogy a mennyiségi könnyítés előnyei világosan láthatók. Óvatosan optimistán nyilatkozott az USA gazdaságával kapcsolatban, és támogató hozzáállást tanúsított Japánnak a defláció befejezésére tett erőfeszítései iránt. Megjegyzései – amelyek ötvöződtek az új lakások vásárlásának „rohamával” és a visszatérő fogyasztói bizalommal – segítettek fenntartani az amerikaiak „bika” hozzáállását.
Ma valószínűleg az 5 és 10 éves futamidejű olasz jegyek aukciójára összpontosítunk. A 6 hónapos kincstárjegyek tegnapi aukciója eléggé gyengén sikerült; a mai még keményebb próba elé állítja az ország befektetőinek bizalmát. Az USA-ban a tartós árucikkekre szóló megrendelések várhatóan csökkenést mutatnak a múlt hónap jelentős emelkedése után.

A Piac

EUR/USD


• Várhatóan tisztábban kell látnunk az olasz politikai helyzetet, mielőtt az euró „megállapodhat”. De mivel Bersani kisebbségi kormányt próbál alakítani az ellenzéki Berlusconi pártjával (a Szenátus győzteseivel) szemben, Olaszország többhetes tárgyalások elébe néz, amely gyenge kormánnyal vagy új választásokkal végződhet. Az eredmény bizonytalan, a piacok pedig nem szeretik a bizonytalanságot.
A pár második hosszú lábú Doji alakzatot formált három napon keresztül, ami a nemrégi zuhanás után rávilágított a piac bizonytalanságára. Bár magasabb és alacsonyabb napi célkitűzésünket is elértük – az előbbi ellenállásszintet, az utóbbi pedig támaszszintet képzett –, nem láttunk folyamatos visszatérést. Ma hasonló volatilitás várható, és újra megerősíti hosszabb távú 1,291-es célunkat, mivel a nő a Németország és a periférikus államok – különösen Olaszország – kötvényei közötti árrés. Az 1,302 ismét valós napközbeni célnak tűnik.

USD/JPY


• Az USD/JPY tovább csökkent, mivel a befektetők lezárták spekulatív pozícióikat (tőkéjüket) az olaszországi választások fényében, és csökkentették jenre szóló kintlévőségeiket (kötelezettségeiket). Úgy tűnik, hogy Japánban átgondolják, mennyire hatékony lesz Abe miniszterelnök gazdaságpolitikája. Azonban fenntartom „bika” nézetemet.
A pár marginálisan emelkedett tegnap, és ismét támaszszintet talált a korábbi trendvonalon, amelyet kb. 91-en jegyeztünk. A hegyes csúcsú gyertya formálódása a hétfői meredek esést követően lehetséges, hogy megtorpan a csökkenő trend. Ezen tény és a 91-es látszólagos támaszszint (23,6%-os visszatérés) fényében magasabbra, 92,7-re tűzzük ki a napközbeni célt, a következő cél pedig a 93,4.

GBP/USD


• A font az olasz választások után valamelyest nyugalomba került; azonban a deviza csökkenése folytatódott a Bank of England helyettes elnökének, Bean-nek tegnap elhangzott azon megjegyzéseinek hatására, hogy lehetséges a GBP további leértékelése.
A fenyegető „death cross” áttérés, amelyet tegnap jegyeztünk a GBP/USD párban, tegnap testet öltött, és a pár csökkenése folytatódott. Mivel erős ellenállásszint van az 1,52-1,527 tartományban, és a Bollinger sávhoz viszonyítva eltávolodott a szélsőséges ártól, ezért további csökkenésnek vagyunk tanúi; kezdeti cél 1,508, majd megközelítjük a néhány hete kitűzött 1,5-es célt.

Arany


• Bernanke mennyiségi könnyítést támogató hozzáállásának hatására valamelyest visszatért az arany iránti bizalom, de középtávon „medve” maradok.
Az arany határozottan elérte 1603 $-os célunkat, mivel folytatódott a február 7-én kezdődött csökkenéséből való visszatérése. Mivel a befektetések a nemesfémek felé áramlanak a kockázat feltámadásának fényében, előfordulhat, hogy megint egy „bika” nappal van dolgunk; azonban lehetséges erős ellenállásszintet jegyzünk az 1625 $-1632 $ tartományban, amely a nemrégi csökkenés 61,8%-os Fibonacci visszatérési szintje, valamint a 2008-as pénzügyi válság idején kezdődő és 2011-ig tartó fő „bika” roham 23,6%-os visszatérési szintje.

Olaj


• Az USA készletei tovább emelkedtek – nyolc hét alatt immár hetedszer – ez csökkentette a WTI árakat.
Az olaj erősödött a tegnapi korai kereskedésen, de egymás utáni két napon képtelen volt megtartani a korai kereskedésen szerzett előnyeit. Szerintünk ez annak jele, hogy a „medvék” még mindig a piacon vannak, ezért ragaszkodunk 91 $-os célkitűzésünkhöz, lehetséges napközbeni ellenállásszintet jegyezvén 93,4 $-on, amely a december közepe-február közepe időszak növekvő trendjének 38,2%-os visszatérési szintje.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger