Fundamentális Elemzés 22.02.2013

2013. febr. 22.

Áttekintés

A tegnapi téma az euró gyengesége volt, miután a vártnál kedvezőtlenebb beszerzési menedzser indexek (PMI-k) láttak napvilágot az eurozónában. Franciaország különösen gyenge volt; Franciaország és Németország PMI-indexe közötti különbség az eddigi legnagyobbra nőtt. Ezen tény és a hétvégi olaszországi választások miatti fokozott aggályok következtében az euró teret veszített a legtöbb devizával szemben.
Az árudevizák kezdetben gyengültek, majd javulás következett be a dollárral szemben, mivel az áruk árai visszatértek eredeti szintjükre. Az angol font is jól teljesített, mivel pénz áramlott ki az euróból. Ám a skandináv devizák – amelyeket szintén az euró alternatíváinak tekintenek – gyengültek.
Ma rendelkezésre állnak az európai GDP adatok és az Ifo felmérés. Az Ifo várhatóan javul, ami elősegítheti a skandináv devizák bizonyos mértékű javulását. Az USA-ból nem érkeznek indexek.

A Piac

EUR/USD


• Az eurozónában a növekedésbeli fokozódó eltérések szemben állnak USA-beli egyenletes javulással; itt a tegnapi PMI-indexek folyamatos bővülést jeleztek. Úgy tűnik, hogy még a fenyegető szekvesztráció sem képes kifejteni ugyanazt a nyugtató hatást a piacokra, mint az olasz választás. Lehet, hogy a hétvégi eredmény függvényében az EUR/USD tovább csökken.
A pár elérte kezdeti 1,3235-ös célkitűzésünket, mivel második hosszú fekete gyertya alakzatot formált a két elmúlt kereskedési időszakban. A mai trendvonalbeli záró ellenállásszint szerintünk 1,3275; szilárdan ragaszkodunk 1,3116-os célkitűzésünkhöz, amely várhatóan megvalósul a következő néhány kereskedési időszakban.

USD/JPY


• Az USD/JPY kissé csökkent a tegnap reggeli szintjéről, miután Abe miniszterelnök találkozott Obamával. Az autóipar sürgeti Obamát, hogy foglaljon szilárdan állást Japánnak a jen gyengítésére vonatkozó terveivel szemben. Azonban az USA várhatóan a kereskedelmi megállapodásokon keresztüli együttműködést fogja előnyben részesíteni, és hagyja, hogy a deviza bármeddig csökkenjen, mivel Japán megteszi a gazdaságának újjáélesztéséhez szükséges lépéseket.
A pár támasz- és ellenállásszintjének elérésében mutatott pontossága „elrontja” a kereskedőket. A várakozások szerint tegnap elérte a 93,1-es célt, ezért most megcélozzuk a tartomány felső trendvonalát. Háromnapos célunk kb. 95,2, mai támaszszintünket pedig 93,2-n jegyezzük.

AUD/USD


• Az AUD/USD visszatért, miután az RBA elnöke, Stevens közölte a parlamentáris bizottsággal, hogy mielőtt fontolóra venné a beavatkozást, meg kell győződnie arról, hogy a deviza „komolyan túlértékelt-e”. Hozzátette, hogy „jócskán szerepel kamatláb-stimulus a tervek között” , jelezvén, hogy nem látja a további csökkentés szükségességét.
Úgy tűnik, hogy ebben a párban 200 napos mozgóátlaga körül, 1,0255 és 1,035 közötti tartományban zajlik a kereskedés. Szerintünk ez folytatódó trendet jelző alakzat, és a látszólagos ellenállásszintet a június-január időszak növekvő trendjének 23,6%-os visszatérési szintjén jegyezzük; kezdeti célkitűzésünk 1,0255.

Arany


• A nemesfémek „magukhoz tértek”: az arany 1,5%-kal nőtt, mivel a piac valamelyest visszanyerte higgadtságát. Míg az FOMC értekezlet jegyzőkönyve „sokkoló" hatást gyakorolt, a kereskedők rájöttek arra, hogy nem az ösztönzés azonnali megvonásáról van szó. Mindazonáltal számunkra úgy tűnik, hogy az arany elveszítette vonzerejét, és további csökkenés várható.
Lehet, hogy az arany korrekciója ellenállásszintre talál 1586 $-on, ahol találkozik csökkenő trendvonalával és a február 7-én kezdődött csökkenésének 23,6%-os visszatérési szintjével. A nemrégi zuhanás alapján esetleg folytatódó trendet jelző alakzatot láthatunk kirajzolódni, és az ár nemrég bekövetkezett szélsőséges mozgását a Bollinger sávokhoz képest jegyezzük.

Olaj


• A WTI visszatért, bár a nyersolaj-készletek a múlt heti várakozásokhoz képest kétszeresen nőttek. Úgy tűnik, hogy a „visszapattanás” technikai volt, és a keresleti-kínálati helyzet alapján a WTI-nek tovább kellene csökkennie.
Az olaj lényegében mindkét tegnap kitűzött célt elérte fő csökkenő mozgásával. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy lesz-e visszatérés a december közepe-február közepe időszak növekvő trendjének 50%-os visszatérési szintjéről. Jelenleg támaszszintként jegyezzük a 92,5 $-t, amelyet szeretnénk, hogy megtörjön, mielőtt célba vesszük a 91 $-t, közel a 61,8%-os visszatérési szinthez.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger