Fundamentális Elemzés 19.02.2013

2013. febr. 19.

Áttekintés 


Csendesen telt a nap, amelyen csupán kismértékű változás történt a devizaárfolyamokban, mivel az USA piaca zárva tartott az Elnökök napja miatt. A DXY-index 0,09%-kal csökkent, azaz alig változott. A jen szokás szerint fókuszban van, mivel Aso pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a kormány nem tervezi pénzalap képezését arra, hogy külföldi kötvényeket vásároljon a jen gyengítésére – csupán egy nappal azután, miután Abe miniszterelnök azt mondta, hogy ez „ötletként létezik” a monetáris politika esetében. Aso megjegyzése egyezik a G20 által nemrég elhangzottakkal, tehát valószínűleg igaza van. Azonban még mindig megvalósíthatnak egy olyan monetáris politikát, amely mellékhatásként a jen gyengülésével jár. Az EKB elnöke, Draghi közölte, hogy a G20 értekezleten mindenkit sürgetett arra, hogy „nagyon, nagyon erős szóbeli fegyelmet gyakoroljanak”, amikor a devizaárfolyamokról beszélnek, mert „minél kevesebbet beszélünk róla, annál jobb”. A japánok ezt talán megszívlelik, és kevesebb megjegyzést hallunk a jenről, azonban néhány hét múlva elfoglalja hivatalát a Japán Nemzeti Bank új elnöke, ezért ehelyett cselekvésre kellene sor kerüljön.

A Piac

EUR/USD

 • Draghi így nyilatkozott: „az euró reál és névleges árfolyamát tekintve nagyrészt hosszú távú átlagainál van”. Mivel másoknak is tanácsot adott – inkább ne beszéljenek a devizáról –, kevesebb megjegyzésre számíthatunk az euróval kapcsolatban. A csend valószínűleg hosszú távon enyhe „bika” hatást gyakorol az EUR/USD párra. “ Az EUR/USD tegnap 2,5 pip-es változásával lényegében egy másik doji alakzatot formált, folytatván oldalirányú kitérését a fő mozgások után. Úgy tűnik, hogy az 1,329-1,332 tartományban lévő támaszszint csak „piacot megmozgató” fundamentális hírek – pl. a ZEW ma napvilágot látó gazdasági felmérése – hatására képes megtörni. A csökkenő trendvonalbeli záró ellenállásszint ma 1,3352. ”


USD/JPY

• Az USD/JPY párban tapasztalható visszaesést – amint azt az éjszaka folyamán láthattuk – vételi lehetőségnek
tartjuk –, így most ismét áll a zászló azoknak, akik először lemaradtak róla.
“ Az USD/JPY jellemző növekvő kereskedési tartománya továbbra is hozamot generál a türelmes kereskedőknek,
akik szemmel tartják a vételi és eladási pozícióik támaszszintjeit és ellenállásszintjeit. Tegnap a mára kitűzött cél
92,62, azonban ezt a csökkenő mozgások miatt fontolóra kell vennünk; holnapra a 92,82-t tűzzük ki célként.

USD/CAD

• Észlelhető divergencia volt az árudevizákban – a CAD teljesített a leggyengébben a fő devizák közül, bár
Kanadában ünnep volt. Az AUD volt a legjobb annak ellenére, hogy napvilágot látott az RBA értekezlet „galamb”
jegyzőkönyve. Azonban ezen devizák is csak kismértékben változtak. Fundamentális szempontból fenntartjuk
„medve” nézetünket a kanadai dollárral szemben.
“ Az USD/CAD a technikai elemzések szerint csökkenőben van. Mivel a sztochasztikus mutatók és az RSI index a túlvásárolt tartományban van, és tegnap a Bollinger sáv felső határa felett 2 egységnyi normál eltéréssel zárt, ma csökkenő mozgást tapasztalunk; a cél az 1,0063.”

Arany

 • Az arany és az ezüst ára kissé emelkedett, a platináé kissé csökkent. A palládium ára látszólag minden fundamentális ok nélkül 0,5%-kal emelkedett. “ Mivel a hosszú fekete gyertyát doji, majd ma egy látszólag fehér gyertya követi, előfordulhat, hogy reggeli doji csillaggal van dolgunk, amely „bika” fordulatot jelez, a nemrégi sztochasztikus mutatók áttéréséhez hasonlóan. Mivel azonban „death cross” áttéréssel számolhatunk ma vagy holnap, nem támogatjuk a napokig nyitva hagyott „bika” pozíciókat. Ragaszkodunk „medve” nézetünkhöz; kezdeti célként az 1594,5 $-t jegyezzük, a záró ellenállásszint a csökkenő trendvonal alapján pedig az 1612 $. ”

Olaj

 • Az olajárak csak kismértékben változtak. “ Úgy tűnik, hogy az olaj megrekedt a december közepe-február közepe időszak növekvő trendjének 23,6%-os visszatérési szintjén. Amint tegnap elhangzott, a kereskedők fontolóra vehetik a 95,4 $ alatti zárást, mielőtt folytatnák eladási pozícióval; a 93,7 $ látszólag megvalósítható célár.” REFERENCIA valutaárfolyamok -
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger