FOREX: Fundamentális Elemzés 18.02.2013

2013. febr. 18.

Áttekintés 


A G20 végső hivatalos közleménye nem tett említést Japánról; ehelyett általánosságban tettek ígéretet arra, hogy „tartózkodni fogunk a versenyképességi leértékeléstől. Versenyképesség miatt nem vesszük célba árfolyamainkat…” Mi mást tehettek volna? Az a monetáris politika, amelyet Japán most fontolgat, semmiben sem különbözik attól, amelyet az Egyesült Királyság vagy az Egyesült Államok már bevezetett. Kína (vagy Svájc, az értekezlet egyik megfigyelője) kritizálhatja Japánt a devizapiacba való beavatkozásért? Ezen a héten az európai politikára, különösen az EU-nak Ciprus részére nyújtandó segélyre, továbbá a tegnapi első körös választások után a jövő hétvégére eső olaszországi választásokra terelődik a figyelem. Az Egyesült Államokban a befektetők kíváncsiak arra, hogy az USA kormánya megegyezésre tud-e jutni az automatikus költségvetési megnyirbálások elkerüléséről, amelyre március 1-től kerül sor. A hét főbb adatközzétételei a német ZEW és Ifo felmérések, amelyek várhatóan valamelyest javulásról számolnak be, ami segít az euró kedvezőbb megítélésében. Az USA-ban az FOMC értekezlet jegyzőkönyvét gondosan vizsgálat alá vetik, hogy van-e változás a Bizottság tagjainak hozzáállásában; eközben több, lakásépítéssel kapcsolatos mutató közzétételére kerül sor, amelyek várhatóan lassulást mutatnak a lakásépítési piacon. Az USA, Kína és az EU előzetes PMI-indexei segítenek a piacnak annak megítélésében, hogy a kiábrándító 4. negyedéves GDP adatok a visszaesés kezdetét vagy végét jelentik-e.

A Piac 

 

USD/EUR 


• A dollárba vetett bizalom visszatérni látszik. Ennek oka lehet az, hogy míg az USA monetáris politikáján már nem lehet tovább lazítani, a lazább EKB politika lehetősége nemrég merült fel a piacon, Draghi euróval kapcsolatos megjegyzéseit követően. “ Az EUR/USD doji alakzatot formált pénteken, megerősítve a várt oldalirányú mozgást. Az 1,332 azonban ismét erős támaszszintnek bizonyult. A nemrégi, a hónap eleje óta fennálló csökkenő trendnek át kell törnie az 1,329-1,332 tartományban talált támaszszintet, amelyhez közel van a július-február időszak növekvő trendjének 23,6%-os visszatérési szintje, a júliusi növekvő trend trendvonalbeli támaszszintje és az 50 napos mozgóátlag. A friss csökkenő trendvonal záró ellenállásszintje 1,337. ”

USD/JPY

• Amint Aso pénzügyminisztertől elhangzott, Japán az egyetlen olyan ország, amely betartotta a 2008
novemberében a devizaháború megelőzésére aláírt megállapodást. Ám ez akkor volt, amikor pozitív
kereskedelmi mérlege volt. Most, amikor kereskedelmi mérleghiánnyal küzd, ésszerű, hogy gyengébb legyen a
devizája. A jen további gyengülésére számítunk.
“ Mivel a jen lényegében ma eléri a pénteken kitűzött kétfázisos 94,3-es célt, a jelenlegi növekvő tartomány alsó
trendvonalára összpontosítok. Kétnapos célként jegyezni érdemes a 92,62-t, mivel a 94,3 átmeneti
ellenállásszint lehet.”

AUD/USD

7
• A dollár erőssége egyaránt befolyásolta az árukat és az árudevizákat. Az AUD, a NZD és a CAD pénteken
gyengültek. Az AUD különösképpen gyenge, mivel a lassuló gazdasági növekedés jelei fokozza a kamatlábak
csökkentésének valószínűségét, a japán befektetők pedig rekordmennyiségű AUD-ra szóló kötvényt
értékesítenek.
“ • „Medve” jelként fogjuk fel a 200 napos mozgóátlag csökkenő trendben való áttörését és a 23,6%-os visszatérési szintről való kitörési képtelenségét; az 1,0255 jó célnak tűnik, amely a június-január növekvő trendjének 38,2%-os visszatérési szintje. ”

Arany 


• Mivel a dollár jól teljesít, valamint növekszik a fogyasztók bizalma és a viszonteladói értékesítés, az arany meredeken esett pénteken. Az USA adatai szerint a fedezeti alapok megszüntetik vételi pozícióikat a legtöbb árut, különösen az aranyat illetően. Fenntartjuk „medve” szemléletünket az arannyal kapcsolatban. “ Az arany pénteken határozottan áttörte a 2008. október–2011. szeptember időszak fő növekvő trendjének 23,6%-os visszatérési szintjét. Mivel a héten valószínű az 50-200 napos mozgóátlag áttérése által okozott „death cross” áttérés, valamint a részvények rallyja világszinten tartósnak bizonyul, szerintünk folytatódik a csökkenő trend; a következő néhány kereskedés során célunk az 1594,5 $. A mai záró ellenállásszint a nemrégi csökkenő trendvonal alapján az 1617,5 $. ”

Olaj

• Az olaj a pénteki nap egyik fő vesztese volt, megtörvén a december közepe óta fennálló növekvő trendjét. A támaszszint 95,4 $, néhány napos konszolidációval. Mivel árfolyama alatt zárt, a 38,7%-os visszatérési szintet vesszük szemügyre, a célárfolyam pedig 93,7 $.

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger