Fundamentális Elemzés 15.02.2013

2013. febr. 17.

Áttekintés

A JPY kereszttűzbe kerül. Oroszország ismét javasolta, hogy a G20 nemzeteknek tárgyalást kellene folytatniuk a jenről, és nyomást gyakorol a politikusokra, hogy konkrétabb elkötelezettséget vállaljanak az árfolyamok manipulálása ellen. A közleménytervezet látszólag csak arra kötelezi a csoportot, hogy elkerüljék a devizák téves kiegyenlítéseit, míg az IMF képviselője megjegyezte, hogy a fő devizák mindegyike közel van valódi értékéhez.

Japánban a tárgyalások arra a kérdésre összpontosulnak, hogy ki lesz a Japán Nemzeti Bank következő elnöke. A sajtójelentések arról számolnak be, hogy Abe miniszterelnök és a pénzügyminiszter nem értenek egyet abban, kit nevezzenek ki, ami némi csalódást okozhat a végső kinevezéskor. Lehet, hogy a döntés hamarabb kiszivárog a sajtóba, mielőtt Abe miniszterelnök a jövő héten találkozik Obama elnökkel.

Az EUR árfolyama csökkent a legtöbb devizával szemben, a csalódást keltő 4. negyedéves GDP adatok közzétételét követően (bár a legtöbb ország 4. negyedéves GDP adatai is lehangolóak). A 4. negyedéves eredmények alapján az eurozóna 2013-as GDP-je éves távlatban 0,5%-kal csökken akkor is, ha a termelés a 4. negyedéves szinten marad. Ezáltal valószínűvé válik, hogy az elemzők lefelé módosítják előrejelzéseiket a 2013-as növekedést illetően, ami viszont hatással lehet a devizával kapcsolatos várakozásokra.


A Piac

EUR/USD


• Az EKB utáni konszolidációs minta megismétlődni látszik az EKB értekezletet követő héten. Az Euribor tovább csökken, ami kedvezőtlenebb hozzáállást jelez a közös devizával szemben.

“Az EUR/USD tegnap lefelé kitört kereskedési tartományából a GDP adatok közzétételét követően. A pár támaszszintre talált 1,332-n; erős támaszszint, amelyet a július-február időszak növekvő trendjének 23,6%-os Fibonacci visszatérési szintjeként jegyeztünk. Ma oldalazó mozgásnak vagyunk tanúi; a fő támaszszintet 1,332-n jegyezzük. ”
USD/JPY

• Az USD/JPY lendületvesztésének hatására egyes pozíciók fedeződni látszanak, és a pár tovább esett.


“Mivel a jen a tartományának alsó trendvonalán van, továbbá a sztochasztikus elemzések szerint a pár a 3 hónap során a legalacsonyabb szinten van, visszatérést látunk, és a következő néhány kereskedés során célkitűzésünk a 94,3. A mai trendvonalbeli támaszszint 92,2, az ellenállásszint pedig 94,1.”

USD/CHF


• Az euró visszafordulásának hatására egyes befektetéseket visszahelyeztek svájci frankba, és az EUR/CHF pár csökkent, ám a dollárt biztonságosabb alternatívának tekintik, és az USD/CHF emelkedett.

“ Az USD/CHF csökkenő kereskedési tartományban van, ám az RSI és a 14 napos sztochasztikus elemzések szerint a tartomány felső határának elérése valószínűleg bekövetkezik a következő néhány kereskedés során. Ezért szerintünk a 0,9275 érdekes cél; erős ellenállásszintet jegyzünk, mivel a trendvonal keresztezi az 50 napos mozgóátlagot is. ”

Arany


• Az arany tovább esett, miután a hivatalos közlemények feltárták, hogy több fő fedezeti alap, köztük a Soros Fund Management, csökkentette a nemesfémnek való kitettségét.

“ Az arany tegnap lényegében elérte 1650 $-os célkitűzésünket az 1649,8 $-os legmagasabb szinttel, majd a többi nemesfémmel együtt zuhant a késői kereskedési órákban. Mivel a sztochasztikus elemzések a 9 hónapos legalacsonyabb szinten vannak, és az RSI-trend módosulni látszik, a következő néhány kereskedésen esetleg visszatérést tapasztalhatunk. A 200 napos sima mozgóátlag/ár áttérést nem találtuk megbízható mutatónak. ”

Olaj


• A WTI és a Brent tegnap valamelyest emelkedtek azon hír hatására, hogy az OPEC ebben a hónapban 0,9%-kal csökkenti a nyersolaj-szállítmányt

“Az olaj konszolidál; ellenállásszintet talál 98 $-on, a támaszszint 95,8 $. A mai trendvonalbeli támaszszint 96,8 $. Ma konszolidáció és csekély mozgás tapasztalható. ”

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger