OTP - nagyobb kép (2013.01.06.)

2013. jan. 6.

Először is engedjétek meg, hogy bemutatkozzam. Ad vagyok, több, mint két éve írok rendszeresen tőzsdei elemzéseket, melyek szinte teljes egészében R. N. Elliott által a múlt század első felében felfedezett és követői által azóta tökéletesített - a tőzsdei mozgást minden esetben leíró - elméletére alapozom.Mint minden elmélet ez sem tökéletes, a teljes mozgás megfeleltetése az elméletnek sokszor csak utólag lehetséges. A jövő előrejelzésére általában több alternatíva áll rendelkezésre, melyek közül én választom ki azt, ami szerintem a legvalószínűbb. 

Az elemzések nem kereskedési ajánlások!  Kereskedni mindenki csak megfelelő tudás, kockázatvállalási képesség és működő money management rendszer mellett kezdjen! Mindig legyen stratéga arra az esetre, ha a piac egy másik alternatíva mellett teszik le a voksát! A kereskedési döntésért mindenki saját maga felelős! 

OTP elemzés - havi chart

A rajzon  látható egy geometriai értelemben megrajzolt háromszög, amit elliotti értelmezésben nem tartok annak. Ha az lenne, akkor időben még sokat kell oldalaznia, észre fogjuk venni. Amit elsődleges verziónak kezelek, az a vastag kék ék, azaz felfelé egy ED (ending diagonal) halad.  Ez alapján RSI értékét a csúcson a kék célzónába kb. 60 környékére várom. A célzóna elérésére februárban van a legnagyobb esély a jelenlegi adatok alapján. 
Másodlagos verzióként ott motoszkál a fejemben, hogy mi van akkor, ha ez még csak az ED 3. hulláma. Időben  hosszabbra nyúlna a korrekció, de nem lehetetlen,  az időtáv miatt másodlagosnak kezelem.

OTP havi grafikon:


Nézzétek a forgalmat, szépen csökken, ahogy az egy éknél elvárás. Érdemes erre figyelni, segít az 5. hullám meghatározásánál egy ékben, mert ott a forgalomnak emelkednie kell.

OTP havi grafikon (forgalommal):

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

2 megjegyzés:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger