Ingyentelefonnal áll elő a Facebook

2013. jan. 4.

Újabb szolgáltatásokkal jelent meg a Facebook az üzenetküldő alkalmazásán. Most az iPhone-ra és az Android operációs rendszerre fejlesztett alkalmazások segítségével a felhasználók mostantól hangüzeneteket is tudnak küldözgetni egymásnak. Kanadában pedig az iPhone-tulajdonosok pedig már tesztelik a VoIP szolgáltatást, ami ingyenes hívást tesz lehetővé.


Fejleszti üzenetküldő szolgáltatását a Facebook. Az Android és az iPhone felhasználók számára mostantól elérhető a hangüzenet küldésének lehetősége a mobil készülékekről a Facebook Messenger alkalmazással. Kanadában az iPhone-felhasználók pedig már tesztelhetik az internetes hangátviteli (VoIP) szolgáltatást, ami gyakorlatilag ingyenes telefonálási lehetőséget jelent. Pontosabban az adatforgalmat kell megfizetni a távközlési szolgáltatók felé, de működik Wi-Fi-s kapcsolattal is. Ha sikeresek lesznek a tesztek, akkor más régiókban és más platformokra is elérhetővé teszi a Facebook a VoIP-szolgáltatást.

A Facebook fejlesztései azt mutatják, hogy a társaság az üzenetküldő szolgáltatások terén akar piaci részesedést szerezni. Múlt hónapban a Facebook lehetővé tette azok számára, akik Androidos okostelefonnal rendelkeznek, használhatják a Messenger alkalmazást anélkül is, hogy saját Facebook-fiókkal rendelkeznének. Csupán egy telefonszám elegendő a regisztrációhoz.

Amennyiben a Facebook elindítja a szolgáltatást, azzal úgy versenytársat kaphat a Skype. A Facebook előnye az lehetne, hogy nem kell az ismerősöket egyenként felvenni a szolgáltatásba, hiszen azt már egyszer megtettük. Kérdés, hogy a távközlési szolgáltatók mit lépnének erre. A távközlési szolgáltatók sokáig próbálkoztak lépéseket tenni annak érdekében, hogy megakadályozzák a Skype elterjedését a mobil eszközökön, mert tartottak attól, hogy az ingyenes Wi-Fi hotspotok miatt bevételkieséssel néznek szembe. Ezekkel ugyanis elérhető, hogy a telefonra telepített alkalmazással kommunikáljuk, anélkül, hogy az egyébként is kifizetett mobilinternet szolgáltatás díján felül egyéb díjat is felszámítanának a távközlési szolgáltatók.
Ingyentelefonnal áll elő a Facebook

A Facebook-nál nem új az a törekvés, hogy internetes hangátviteli szolgáltatásokat kínáljon, a társaság már két évvel ezelőtt bejelentette, hogy a T-Mobile-lal egy olyan alkalmazáson dolgozik, ami lehetővé teszi az ingyenes telefonálást.



  
A közösségépítő cég most a jövőbeli bevételforrások széles tárházát vizsgálja annak érdekében, hogy ismét fellendítse a növekedést. A növekedés lassulása és a részvényárfolyam zuhanása miatt folyamatos nyomás alatt van a Facebook, hogy újabb bevételforrásokat találjon. Elemzők szerint a jövőbeli bevételforrások lehetnek a videós hirdetések, streaming zene-és videószolgáltatások, vagy akár az online fizetési megoldások, de az Amazon és az Apple példáját követve filmeket és zenéket kezdhet kínálni a vállalat. Sok olyan digitális tartalomszolgáltatás van, ami profitálhat a közösségi kapcsolatokból. A másik nagy új bevételi terület akár az e-kereskedelem lehet a "Facebook Gift" funkcióval, aminek köszönhetően a Facebook a felhasználók posztjaihoz kapcsolódó vásárlási ajánlatokat tesz. Van, aki pedig lehetőséget lát abban, hogy egy keresőmotort indítson a cég.




Ingyentelefonnal áll elő a Facebook

A befektetők már nagyon várják, hogy mi lesz az új irányvonal, mi lesz a bevételek jövőbeli növekedésének hajtómotorja. Bár a részvények az elmúlt hónapokban komoly emelkedésen mentek keresztül, még mindig 26%-os esést mutat az árfolyam a kibocsátási árhoz képest, amit a növekedéssel kapcsolatos félelmek generáltak. Bár ígéretes a Messenger fejlesztése, de egyelőre nem világos, hogy egy ingyenes telefonálási szolgáltatást hogyan tudna bevételre váltani a cég. Abból profitálhat, hogy a felhasználók elkötelezettségét erősítheti, hiszen még egy területen megjelenhet a felhasználók életében. forrás: http://www.portfolio.hu
Ingyentelefonnal áll elő a Facebook


TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger