Elismerte bűnösségét, bezár a legrégibb svájci bank

2013. jan. 5.

Lehúzza a rolót egy 272 éve alapított svájci bank, miután bebizonyosodott, hogy amerikai adócsalók pénzeinek nyújtott menedéket. Ez az első ilyen eset a svájci bankrendszerben.
Elismerték a legrégebbi svájci bank vezetői, hogy éveken át segítséget nyújtottak amerikai állampolgároknak az adófizetés elkerüléséhez - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.


Az 1741-ben - 35 évvel az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatának megszületése előtt - alapított, Wegelin nevű pénzintézet 57,8 millió dolláros bírságot fizet az amerikai hatóságoknak. Vezetői közölték, hogy a Wegelin ezután "megszűnik bankként működni".
A St. Gallen-i székhelyű bank több mint száz amerikai állampolgárnak engedte, hogy összesen 1,2 milliárd dollárt elrejtsenek az adóhivatal elől, majdnem tíz éven át. Ezt korábban egyetlen más pénzintézet sem ismerte el hivatalosan, bár a hasonló vádakkal illetett nagybank, a UBS négy évvel ezelőtt peren kívüli megállapodás keretében 780 millió dolláros büntetést volt hajlandó fizetni.

A UBS ügyével párhuzamosan a többi svájci bank az utóbbi években már tartózkodott attól, hogy amerikai állampolgárok számára "offshore számlát" nyisson. A hatóságok szerint a Wegelin tudatosan éppen ezt a piaci rést használta ki.
Amikor a Wegelint először megvádolták az Egyesült Államokban, képviselői meg sem jelentek a bíróságon, így a bank szökésben lévőnek minősült. Egy ideig azt hangoztatta, hogy mivel csak Svájcban folytat tevékenységet, csak ezen ország törvényeinek kell megfelelnie. forrás: http://www.origo.hu
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger