Nyersolajat vettek Karácsonyra a spekulánsok

2012. dec. 27.

 Az ünnepek miatti alacsony forgalmú kereskedés mellett a nyersanyagpiacok összességében enyhe esést szenvedtek el, az irányadó Dow Jones UBS árupiaci index 0,07 százalékkal zárt alacsonyabban tegnap az előző nap végéhez képest. Az árfolyamok esésben szerepet játszott a dollár erősödése. A nap nyertese a nyersolaj, a vesztese a búza volt.

A tegnapi kereskedés a nyersanyagpiacokon összességében nem hozott nagy változásokat, az ünnepek miatti alacsony forgalom mellett a Dow Jones UBS árupiaci index csekély, 0,07 százalékos mínuszban zárt a nap végén, a dollár erősödése (+0,34%) az árak esését támogatta.
Nyersolajat vettek Karácsonyra a spekulánsok

A nap nyertese a nyersolaj volt, a WTI 2,53 százalékkal, a Brent 1,84 százalékkal drágult, az olajok számára pozitív kereskedési hangulat kialakulásában közrejátszott, hogy Barack Obama Washingtonba utazott a fiscal cliff tárgyalások folytatása céljából. Az olajárfolyam erősödését segítette az Egyesült Arab Emirátusokból érkező hír, ahol a biztonsági erők elfogtak egy terrorista sejtet, akik támadásokat akartak kivitelezni. Egy fontos technikai szint elérése is a WTI áremelkedését támogatta, pénteken napközben az olaj ára 88 dollár alá esett, amit a spekulánsok jó beszálló pontként értékeltek. A csendes kereskedést jellemzi, hogy a 100 napos kereskedési volumen átlagnál egyharmaddal kevesebb ügyletet kötöttek tegnap a WTI-re, Brent kontraktusokból 70 százalékkal volt kevesebb. A földgáz árát a várhatóan hideg idő hajtotta, a nyersanyag ára 0,39 százalékkal nőtt.
Nyersolajat vettek Karácsonyra a spekulánsok

A nemesfémek árfolyama szinte meg sem moccant, az ipari fémeknél viszont a nikkel 2,13 százalékos mínuszt szedett össze, a cink és az ólom pedig valamivel 1 százalék feletti árfolyamemelkedést produkált. A mezőgazdasági terményeknél vegyesebb kép bontakozott ki, a búza 2,5 százalékot veszített értékéből, mivel az Egyesült Államok a keresleti kilátások romlásáról számolt be. A gyapot viszont 0,86 százalékos pluszban zárt, a legnagyobb exportőr USA a nyersanyagért támasztott kereslet bővüléséről tett jelentést.
Nyersolajat vettek Karácsonyra a spekulánsok
 forrás: http://www.portfolio.hu
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itt akár 10 perc múlva is kereskedhetsz a fent említett árupiaci termékekkel!

TOVÁBB-->

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger