Mire tegyünk tétet? OTP, MOL, Richter - vagy más?

2012. dec. 18.



Az előzőhöz hasonlóan az előttünk álló hetet is elsősorban óvatosság jellemzi majd a világ értéktőzsdéin az amerikai elnök és a törvényhozás vontatott tárgyalásai miatt. Ha nem sikerül az év végéig megállapodni a "költségvetési szakadék" - a január elsejével esedékes automatikus költségvetés-csökkentés - elkerülésében, akkor az amerikai gazdaság recesszióba süllyedhet jövőre a legtöbb elemző szerint.
Mindazonáltal jó kilátások is vannak: támogathatják a piacokat a múlt hét végén megjelent, jóindulatú amerikai és euróövezeti inflációs adatok, amelyek segítik a központi bankok enyhítő politikájának folytatását. A pozitív oldalra került az is, hogy az európai állam- és kormányfők megállapodtak a közös, egységes bankfelügyelet megteremtésében, illetve, hogy az euróövezeti pénzügyminiszterek és az IMF megállapodott Görögország finanszírozásának folytatásában.

Hazai tőzsdemérleg

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a BUX 0,92 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, a vezető papírok közül a Mol 1,45 százalékkal csökkent, az OTP 2,94 százalékkal emelkedett, a Richter árfolyama a vezető forgalom mellett is 1,84 százalékkal esett. Az előző heti 37,24 milliárd forinttal csaknem azonos, 37,46 milliárd forint volt a forgalom. forrás: http://profitline.hu
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger