Kivonul Ukrajnából az Erste

2012. dec. 21.

Az Erste bankcsoport eladja ukrán leánybankját a Fidobank nevű ukrán pénzintézetnek, az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá.
A vételár az Erste ukrajnai leánybankjától származó információk szerint mintegy 83 millió dollár. Ukrajnai leányintézetétől állítólag stratégiaváltás miatt válik meg az osztrák bankcsoport, azért, mert a következőkben inkább az Európai Unióba tartozó közép- és kelet-európai országokban lévő ügyfeleikre kívánják kapacitásukat koncentrálni.

 
Az adásvétel teljes lezárulásáig, ami körülbelül még fél évet vesz igénybe, az Erste az eddigiek szerint folytatja munkáját Ukrajnában. Utána viszont bankfiókjai teljesen beolvadnak a Fidobankba. A Fidobank Olekszandr Adarics ukrán milliárdos üzletember érdekeltségébe tartozik. Az Erste Bankot a Korreszpondent című tekintélyes ukrán hetilap két héttel ezelőtti számában Ukrajna tíz legmegbízhatóbb bankja közé sorolta. Az Erste 2006-ban hozta létre leányintézetét Ukrajnában, amely aktívumát tekintve jelenleg a 22-ik a kelet-európai országban működő bankok rangsorában. Jelenleg az ukrajnai Erste Bank mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat, és több mint 230 ezer ügyféllel rendelkezik. (MTI) forrás: http://profitline.hu
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger