Hollywood megelevenedik? 20 év börtön várhat a bennfentes elemzőre

2012. dec. 27.

Bennfentes kereskedelemmel vádolnak egy ausztrál elemzőt az amerikai hatóságok azzal kapcsolatban, amikor az IBM felvásárolta az SPSS nevű céget. A vádak szerint a tranzakció kapcsán 1,2 millió dollárnyi "illegális" nyereség keletkezett a vádlottnál és a vele kapcsolatban álló személyeknél. Az elemzőt néhány napja letartóztatták Hongkongban és akár 20 évre is ítélhetik - írja a Bloomberg. 

a kép illusztráció
 1,2 millió dolláros illegális nyereséget hozó bennfentes kereskedelemmel vádol egy ausztrál elemzőt az amerikai pénzügyi felügyelet. A vád összeesküvés és értékpapírokkal elkövetett csalás azzal kapcsolatban, amikor az IBM felvásárolta az SPSS nevű céget. Manhattan szövetségi ügyészei és az amerikai pénzügyi felügyelet (SEC) nem nevezték meg az intézményt, ahol Martin dolgozott, amikor elkövette a feltételezett bűntényt. Csak annyit közöltek, hogy 2009 szeptemberében kilépett egy New York-i brókercégtől, ahonnan a Connecticut állambeli Stamfordban működő brókercéghez távozott.

A vádak szerint Martin egy vállalati jogásztól jutott bizalmas információkhoz, aki az IBM-tranzakción dolgozott és akivel közeli barátok voltak. Martin SPSS részvényeket vásárolt 2009 júniusában és az információt manhattani lakótársával, Thomas Contradttal is megosztotta, aki brókerként dolgozott akkor. Contradt egy kollégájával és egy barátjával is megosztotta az értesülést, akik szintén továbbadták két brókernek az információt.

Amikor 2009 július 27-én az IBM 1,2 milliárd dolláros ajánlatot adott az SPSS-re, a részvények árfolyama 41%-kal emelkedett egyetlen nap leforgása alatt. Martin és a brókerek összesen 1,2 millió dolláros illegális nyereségre tettek szert az információnak köszönhetően.

Trent Martin, akit december 22-én tartóztattak le Hongkongban, akár 20 éves börtönbüntetést is kaphat, amennyiben a legsúlyosabb ítélet mellett dönt a bíróság.
forrás: http://www.portfolio.hu20 év börtön várhat a bennfentes elemzőre
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger