Arannyal árulják a világ legdrágább kávéját

2012. dec. 7.



A Terra Nera által készített Uchunari a civetmacskákról kapta a nevét és a világ legdrágább kávéja. Annyira drága, hogy csak előjegyzésre kapható és a kávézsákot gravírozott aranytáblával látják el. Ráadásul mostantól a világ egyik leghíresebb luxusáruházában, a londoni Harrodsban is kapható.
Terra Nera kávé.jpg
Dél-Amerikából szállítják Angliába a világ legdrágább kávéját, Terra Nera által gyártott Uchunarit. Az ára 47 ezer és 2,3 millió forint között mozog a mennyiségétől és a minőségétől függően, ami nem is csoda, hiszen egészen különleges körülmények között készül.
A kávé különlegessége, hogy termőhelyén, az Andok déli lábánál lévő kávéültetvényeken szabadon élhetnek a cibetmacskák, amik lerágcsálják a kávébabokat a cserjékről. Az ürülékükből ezután a termesztők begyűjtik a szemeket, megmossák és még a dzsungelben kiszárítják őket.
Ha pusztul a macska, nem lesz kávé
Az így készülő Terra Nera azért is olyan drága, mert a mennyiségét teljes egészében a cibetmacskák életmódja (és száma) határozza meg. Egyharmaduk pusztulása ugyanekkora arányban vetette vissza a termelést, évi hetven kilogrammról negyvenötre. Ebből a különleges kávéból egyébként hat fajta készül, melyek közül a nullás jelzésű jelenti a legjobb minőséget.
A kávét csak előzetes megrendelőknek adják el, ezzel is biztosítva, hogy mindig friss árut kapjanak a vásárlók. Aki ötszáz gramm felett rendel a különlegességből, az egy kávégépet kap ajándékba, a „nullás" kávé mellé pedig 24 karátos aranytáblával ellátott zsák jár, a vásárló nevével gravírozva.
Amiért most írunk róla (hiszen bár különlegesség, újdonságnak nehezen nevezhetnénk) az nem más, mint hogy a kávé decembertől exkluzív módon a Harrodsnál is előrendelhető (csak úgy besétálni és megvenni ugye nem lehet) – szóval a világ legdrágább kávéja megérkezett a világ egyik leghíresebb luxusáruházába.
Végül is nem rossz párosítás... (forrás: http://gazdagisztan.blog.hu )
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger