A Mol megkezdheti az olajkutatást az ománi 66. blokkban

2012. dec. 3.

A Mol ománi leányvállalata megkapta a hivatalos értesítést arról, hogy az ománi szultán rendeletével 2012. november 25-én hatályba lépett a 66-os, nyugat-ománi szárazföldi blokkra vonatkozó kutatási és termelés-megosztási szerződés - jelentette be az olajtársaság hétfőn a BÉT honlapján.A közlemény ismerteti, hogy a szerződést a felek 2012. szeptember 9-én írták alá, és a rendelet kihirdetésével elkezdődhetnek a kutatási munkálatok a blokkban.
A 4899 négyzetkilométer területű sivatagi blokk Omán nyugati részén, a szaúd-arábiai határ mentén helyezkedik el. Jó infrastruktúrával rendelkezik, közel az olajátadó és -export létesítményekhez.

A blokkban valószínűsített célrétegek geológiai potenciálját igazolja, hogy a közelben két korábbi felfedezés és egy termelő olajmező is található. Ezek a mezők szénhidrogénrendszer és szerkezettípus tekintetében a 66. blokkban azonosított szerkezetek analógiájának tekinthetők.
Az előzetes becslések szerint a 66. blokkban a kockázattal nem súlyozott teljes várható kitermelhető készlet (P50) nagysága elérheti a 200 millió hordó olajegyenértéket (boe).

( forrás: http://www.nepszava.hu )
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger