USA: eséssel búcsúzik a november

2012. nov. 30.

Mérsékelt esést mutatnak a hónap utolsó kereskedési napján az irányadó amerikai indexek. A mai makroadatok kisebb negatív meglepetéseket okoztak, de a piacokat még mindig inkább a "költségvetési szakadékkal" kapcsolatos félelmek foglalkoztatják.


USA: eséssel búcsúzik a novemberMérsékelt esést mutatnak a hónap utolsó kereskedési napján az irányadó amerikai indexek. A mai makroadatok kisebb negatív meglepetéseket okoztak, de a piacokat még mindig inkább a "költségvetési szakadékkal" kapcsolatos félelmek foglalkoztatják.


Kemény ítéletet mondtak ma a befektetők a Groupon vezérigazgatója, Andrew Mason felett. Az amerikai kuponcég részvényei zuhanásba kezdtek azt követően, hogy a mai igazgatósági ülésen nem született döntés a vezető menesztéséről - írja a The Wall Street Journal.

Nyugodt kereskedés a tőzsdéken 2012.11.30 20:12

A blue chipeket tömörítő Dow indexben szereplő részvények közül fele-fele arányban találunk most emelkedő és eső részvényeket. A nap nyertese a Wal-Mart 1,2%-os emelkedéssel, a Microsoft viszont 1% feletti esésével a sor végére került.

USA: eséssel búcsúzik a november 2012.11.30 19:03


Lefelé vették az irányt november utolsó kereskedési napján az irányadó amerikai indexek, a Dow 0,1%-ot esett, a Nasdaq 0,2%-kal került lejjebb, az S&P 500 pedig szintén 0,1%-ot veszített értékéből.

USA: eséssel búcsúzik a november

USA: eséssel búcsúzik a november

Két makroadat volt ma, amelyek kisebb csalódást okoztak:

A chicagói beszerzési menedzser index értéke 49,9 pontról 50,4 pontra emelkedett novemberben, ami a feldolgozóipari kilátások enyhe javulására utal. A konszenzus 50,5 pont volt. Nyár óta először került 50 pont fölé a chicagói beszerzési menedzser index értéke, ami azt jelenti, hogy a felmérésben szereplő feldolgozóipari szereplők többsége úgy gondolja, hogy javulni fog a helyzete.

2012.11.30 15:48 USA: minimálisan javultak a feldolgozóipari kilátások

USA: eséssel búcsúzik a november

Az amerikai háztartások kiadásai váratlanul 0,2%-kal csökkentek októberben, miközben a jövedelmük stagnált. Ez az első havi alapon számolt visszaesés 5 hónap után. A rosszabb számok hátterében a Sandy hurrikán áll részben.

2012.11.30 14:40 Váratlanul csökkentek az amerikai háztartások kiadásai

USA: eséssel búcsúzik a november

A befektetőket továbbra is az amerikai "költségvetési szakadékkal" kapcsolatos hírek foglalkoztatják, ahogy egyre közeledik a határidő. Az elmúlt két napban ellentétes nyilatkozatok láttak napvilágot ezzel kapcsolatban amerikai politikusoktól, ma viszont egyelőre nem érkeztek olyan hírek, amelyek különösebben megmozgatták volna a piacokat.

Vállalati fronton a Zynga részvényeit érdemes kiemelni, a közösségi játékokat fejlesztő cég tegnap ugyanis közölte, hogy a Facebookkal új megállapodást kötött. Az árfolyam eséssel reagált a hírekre, jelenleg 7,3%-os mínuszban tartózkodnak a papírok.

2012.11.30 10:28 Kivégezték a Facebook partnerét - megint

USA: eséssel búcsúzik a november
 forrás: http://www.portfolio.hu


TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger