Nem érdemes a forint ellen spekulálni

2012. nov. 30.

Jó erőben volt a forint a héten, ám pénteken kissé korrigált a vezető devizákkal szemben. Az év utolsó hónapjában ugyanakkor akár heves árfolyammozgásokat is láthatunk.
Bár a forint a 280 forint körüli szintről 281 forintra drágult pénteken délelőtt, utóbbi szint alacsonyabb a csütörtök reggeli, illetve az egy héttel korábbi árfolyamnál. Ez pedig azt jelzi, hogy a hazai deviza profitálni tudott az elmúlt napok kedvező hangulatából. A feltörekvő piaci eszközökre továbbra is nagy a kereslet.
Segíti a forintot, hogy a befektetők szerint az Egyesült Államokban megoldódhat a költségvetési szakadék kérdése. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, ha a republikánusok és a demokraták megállapodnak a kiigazításokról - és nem lép életbe az egyenlegjavító automatizmus, ami recesszióba taszítaná az amerikai gazdaságot, akkor is lassulhat a kilábalás üteme. Valószínűleg Ben Bernanke, az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnöke mindent meg fog tenni azért, hogy minél kevésbé legyen érezhető a fiskális szigorítás.
Mozgékonyabb lehet a piac ( forrás: http://www.origo.hu )

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger