Jogerősen megszüntették a holokausztáldozatok által az OTP ellen indított pert

2012. nov. 19.

Az elsőfokú bíróság jogerősen megszüntette az Egyesült Államokban a holokausztáldozatok által az OTP Bank ellen indított pert - közölte az OTP Bank a Budapesti értéktőzsde honlapján hétfőn. 

A "Holocaust Victims of Bank Theft" felperesek által - más alperesek mellett - az OTP Bank Nyrt. ellen indított perben az Egyesült Államok Szövetségi Fellebbviteli Bírósága (Hetedik Körzet, Chicago) utasításának megfelelően az első fokon eljárt bíróság (United States District Court, Northern District of Illinois) hatáskör hiányára tekintettel megszüntette a pert az OTP Bank Nyrt.-vel szemben. Az elsőfokú bíróság permegszüntető végzése jogerős - áll az OTP közleményében.

A felperesek azzal vádolták az OTP és az MKB Bankot, hogy bűnrészesei és felbujtói voltak a náci népirtásnak, amelyben elpusztítottak hatmillió európai zsidót. A chicagói fellebbviteli bíróság augusztusban mondta ki, hogy az amerikai bíróságoknak nincs joghatóságuk az ügyben, mert a pénzintézeteknek nincs elegendő kapcsolódásuk az Egyesült Államokhoz.

"A döntés, természetesen, nem akadályozza meg a felpereseket abban, hogy más fórumon keressenek jogorvoslatot, de ezeket az alpereseket amerikai szövetségi bíróságokon nem támadhatják" - írta az indoklásban David Hamilton bíró, a döntést egyhangúlag meghozó háromtagú bírói tanács nevében.

Az áldozatok kontra OTP-MKB-ügyben a felperesek 2011. januári módosított keresetük szerint csoportstátust követeltek maguknak, valamint legalább 2 milliárd dollár vagyoni kár megtérítését, plusz ezen összeg kamatait 1944-ig visszamenőleg, így jött ki a mai áron 75 milliárd dolláros követelésük. (forrás: http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/jogerosen_megszuntettek_a_holokausztaldozatok_altal_az_otp_ellen_inditott_pert/2307617/?utm_source=rssfeed)

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger