Elkelt az egyik legdrágább luxuslakás

2012. nov. 20.

A New York-i Ötödik sugárúton lévő házban található penthouse 54 millió dollárba került, a vevő pedig nem más, mint a Geffen Records és a Dreamworks alapítója, David Geffen.
cím_53.jpg
Meglehetősen jó vásárt csinált a médiamogul David Geffen, hiszen az eredetileg 65 millió dollárért árult ingatlant 11 millióval olcsóbban szerezte meg. Az eladó az a Denise Rich, aki amellett, hogy milliárdos férjjel büszkélkedhetett, politikai aktivistaként és dalszerzőként is nevet szerzett magának. (Olyan világsztároknak írt számokat, mint Natalie Cole, Celine Dion vagy Diana Ross.)
Denise Rich éppen egy éve azzal okozott hatalmas botrányt, hogy saját zsebét kímélendő (azaz adóoptimalizálási céllal, hogy finoman fogalmazzunk) lemondott amerikai állampolgárságáról és felvette az osztrákok.
nappali 2_3.jpg
nappali_38.jpg
Az Ötödik sugárúton lévő lakására bejelentkezett vevőként a katari miniszterelnök is, ám őt a tulajdonosi testület visszautasította, mert nem látták volna szívesen az őt állandóan körülvevő sleppet.
Az 5,6 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező David Geffen egyébként nem költözik messzire, hiszen van egy másik lakása ugyanebben a házban, csak éppen egy emelettel lejjebb. Tervei szerint miután felújíttatta a penthouse-t, rögtön fel is költözik.
étkező_22.jpg
háló_34.jpg
Új szerzeménye, a Central Parkra néző 1100 négyzetméteres lakás a ház két legfelső szintjét foglalja el, összesen hét hálószobával, tizenegy fürdővel és három konyhával rendelkezik, melyeket mahagóni ajtók választanak el egymástól.
Található benne még néhány kulturális, kényelmi funkció is, úgymint a könyvtár, a hangstúdió, a fodrászszoba és a privát tetőkert. A lenyűgöző kilátást – melyet három erkélyről is megcsodálhat – az ebédlőből is szemlélheti, mely egyszerre huszonkét főt tud befogadni.
A válság ellenére a nem is olyan távoli múltban több New York-i luxuslakás is elkelt. A már említett katari miniszterelnök bánatában 47 millióért vett ingatlant a közelben, az orosz milliárdos Dmitrij Rybolovlev lánya pedig a legdrágább manhattani penthouse-t vásárolta meg, 88 millióért.
zongora.jpg

stúdió_1.jpg
(forrás: http://gazdagisztan.blog.hu/2012/11/20/elkelt_az_egyik_legdragabb_luxuslakas)
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger