Az EU az erőszak azonnali beszüntetését követeli Gázában

2012. nov. 20.


Az Európai Unió külügyminisztereinek tanácsa elismeri Izrael jogát, hogy megvédje magát a rakétatámadásoktól, de felszólítja a zsidó államot, hogy arányosan válaszoljon a támadásokra. Az amerikaiak többsége Izrael mellett áll egy felmérés szerint.

Mély aggodalmának adott hangot és minden támadás azonnali beszüntetésére szólított fel minden harcoló felet a Gázai-övezetben kialakult helyzettel kapcsolatban az Európai Unió külügyminisztereinek tanácsa - áll a tárcavezetők által hétfőn kiadott úgynevezett végkövetkeztetésben.
"Minden támadást azonnal abba kell hagyni, mert ezek megmagyarázhatatlan szenvedést okoznak ártatlan civileknek" - áll a dokumentumban, amely ugyanakkor elismeri Izrael jogát, hogy megvédje magát a rakétatámadásoktól, de felszólítja a zsidó államot, hogy arányosan válaszoljon a támadásokra, és minden esetben biztosítsa a palesztin civil lakosság védelmét.
"Semmi sem magyarázhatja, hogy szándékosan ártatlan civileket vegyenek célba" - szögezi le az Európai Unió külügyminiszteri tanácsa, amely felszólítja a feleket, hogy tartsák tiszteletben a humanitárius jogot.
          A külügyminiszterek úgy érvelnek, hogy egy olyan időszakban, amikor a térség amúgy is rendkívül instabil, mindenkinek az érdeke az volna, hogy az erőszak azonnal véget érjen.
Izrael mellett a republikánusok
A CNN és az ORC International közvélemény-kutató intézet hétfőn nyilvánosságra hozott felmérése szerint az amerikaiak 57 százaléka indokoltnak tartja a Gázai övezetben a Hamász palesztin radikális szervezet ellen intézett izraeli katonai csapásokat.
Az izraeli fellépés támogatottsága a demokraták között a leggyengébb: a lakosságnak ennek a csoportjában 10 emberből négy gondolja azt, hogy a zsidó állam lépései indokoltak.
A gázai hadműveletet a republikánusoknak a 74, a függetleneknek pedig az 59 százaléka támogatja.
A férfiak körében az izraeli katonai akció pártolóinak az aránya 13 százalékponttal magasabb, mint a nők között, az idősebb amerikaiak pedig 15 százalékponttal vezetnek a fiatalokkal szemben ebben a kérdésben.
A CNN-ORC telefonos felmérés november 16. és 18. között készült egy 1023 fős minta alapján. A statisztikai hibahatár 3 százalékpont.
(forrás: http://hvg.hu/vilag/20121119_Az_Europai_Unio_az_eroszak_azonnali_beszu)

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger