Piaci Áttekintés 2013.10.23.

2013. okt. 23.

Az USA nem mezőgazdasági munkaerő-állománya 148 000 fővel emelkedett szeptemberben (alulmaradt a 180 000 főről szóló előrejelzéseken, amely 2012 júniusa óta a legkedvezőtlenebb adat). A jelentés szerint a gazdaság már a 16 napos részleges kormánybezárás előtt veszített lendületéből. A csalódást keltő foglalkoztatási adatok megszilárdították azon várakozásokat, hogy a Federal Reserve nem kezdi meg a jelenlegi, havi szinten 85 milliárd $-os kötvényvásárlási programjának csökkentését jövő év márciusáig.
A dollár az utóbbi nyolc hónapot tekintve új mélypontra jutott a devizakosárral szemben. Kedden az euró 1,3792 $-os magasságba szökött, amely 2011 novemberének közepe óta a legmagasabb szint. Legutóbb 1,3780 $ volt. Az AUD/USD pár a legutóbbi öt hónap során a legmagasabb szintre került, miután a várakozásokat meghaladó inflációs adatot közzétették, és alábbhagytak a várakozások a központi bank általi újabb kamatlábcsökkentéssel kapcsolatban.
A vártnál kedvezőtlenebb USA-beli foglalkoztatási adatok fellendítették a nemesfémet mint biztonsági befektetési eszközt. Az arany unciánként 1339,55 $ volt, azaz négy hét alatt a legmagasabb szintjére emelkedett. Az árukat tekintve az USA-beli nyersolajár 98,24 $-ra csökkent, miután az USA Energiainformációs Szolgálata magasabb olajkészletekről tett jelentést. A mérceként szolgáló európai Brent nyersolaj emelkedett, miután hírek érkeztek arról, hogy romlott az Amerikai Egyesült Államok és a kulcsfontosságú OPEC olajtermelő, Szaúd-Arábia közötti kapcsolat.
A mai európai reggel az Egyesült Királyság híreivel indult. A Bank of England közzéteszi október 8-án és 9-én tartott monetáris politikai értekezletének jegyzőkönyvét, amikor a fő kamatlábat rekord alacsony, 0,5%-os szinten, kötvényvásárlási programját pedig 375 milliárd GBP értéken hagyta. A nap folyamán az USA közzéteszi heti MBA jelzálogkölcsön-igénylési adatát okt. 18-ra (nincs előrejelzés), valamint lakásárindexét augusztusra vonatkozóan. Az index várhatóan havi szinten 0,8%-kal emelkedik, ami lassulás a júliusi, havi szinten 1,0%-os növekedéshez képest. Néhány óra múlva közzéteszik az eurozóna előzetes, októberi fogyasztói bizalmi indexét, amely várhatóan valamelyest emelkedik (-14,5 az előző -14,9-hez képest). Egyúttal a Kanadai Nemzeti Bank közzéteszi kamatlábakkal kapcsolatos döntését. A kamatláb várhatóan változatlanul 1,00%. Poloz elnök sajtókonferenciát tart ezután, amelyen a monetáris politikai jelentésről folytatnak tárgyalást. Az éjszaka folyamán Új-Zéland közzéteszi szeptemberi kereskedelmi mérlegét. Az adat a becslések szerint csökkenő, 680 millió NZD értékű deficitet mutat (a korábbi adat 1191 millió NZD). Kína októberi előzetes PMI-indexét is közzéteszik. Az adat várhatóan valamelyest emelkedett (50,2-ről 50,4-re).
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger