Gazdasági naptár 2013.10.21.

2013. okt. 21.

Viszonylag kemény hét áll előttünk. Az USA megkésett adatait most fogják közzétenni, és a legtöbb dátuma még nem ismert. Tehát akkor teszünk róluk említést, amikor ismerjük az egyes közzétételi dátumokat.
Ma a biztosan megjelenő egyedüli adat a szeptemberi meglévő lakásértékesítés, amely várhatóan havi szinten 3,3%-kal csökken, ami fordulatot jelent az augusztusi havi szinten 1,7%-os növekedéshez képest.
A hét hátralévő részében, kedden közzéteszik az USA-beli nem mezőgazdasági munkaerő-állományt és a munkanélküliségi rátát szeptemberre vonatkozóan. A munkaerő-állományban várhatóan 169 ezerről 180 ezerre nőtt emelkedés következik be, míg a munkanélküliségi ráta a becslések szerint változatlanul 7,3%. Ez a hét nagy eseménye lesz, mert a Fed górcső alá veszi a foglalkoztatási adatokat, hogy lássa, vajon a gazdaság elég erős-e a havi kötvényvásárlás fokozatos csökkentésének megkezdéséhez. A 200 ezres nem mezőgazdasági munkaerő-állomány emelkedés eléggé kedvezne a dollárnak, míg az augusztusinál alacsonyabb adat negatív hatással járna.
Szerdán közzéteszik az eurozóna előzetes, októberi fogyasztói bizalmi indexét, amely várhatóan emelkedik, de zérus alatt marad. Kína és Európa előzetes, októberi PMI-indexe csütörtökön lát napvilágot. Az Egyesült Királyságban a fókuszban a pénteken közzéteendő 2. negyedéves előzetes GDP adatok állnak. Aznap Japán közzéteszi szeptemberi fogyasztói árindexét és az októberi tokiói fogyasztói árindexet. Kanadában szerdán dönt a Kanadai Nemzeti Bank a kamatlábakról. A ráta várhatóan változatlan. Szerdán közzéteszik az ausztrál fogyasztói árindexet a harmadik negyedévet illetően. Végezetül csütörtökön a Norges Bank bejelenti betéti kamatlábát (várhatóan nincs változás).

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger