Fundamentális Elemzés 05.04.2013

2013. ápr. 5.

Fundamentális Elemzés
A jelentéseket pénzügyi szakértők készítik a világ különböző pontjain található irodáinkban, továbbá külső forrásokat is igénybe veszünk. Ezen jelentések fundamentális és technikai elemzéseket, világgazdaságról szóló áttekintéseket, valamint gazdasági adatok közzétételével kapcsolatos pénzügyi naptárat tartalmaznak.
Napi  Kommentár
05.04.2013

Áttekintés

Tegnap „szökőárat” indított el a BoJ azon döntése, hogy átalakítja ösztönzési programját, és megduplázódtak a kötvényvásárlások; ennek még el kell csillapodnia a Nikkei tőzsdén ma reggel, a krízis előtti szintek felé haladva, közben várakozva a gazdaságba pumpálandó pénzre; a japán kötvényhozamok és a jen árfolyama esett. A BoJ havi ösztönzési programja a Fed programjához hasonló méretű. A fő különbség az, hogy hasonló mennyiségű pénz áramlik egy olyan gazdaságba, amely az USA gazdaságának kb. egyharmada. Kuroda előtt álló kihívás azonban az, hogy lássuk az ösztönzés eredményeit, amint azok eljutnak a munkaerő-állományhoz a magasabb béreken keresztül, ami növeli a fogyasztási határhajlandóságot, ezáltal 2 éven belül elérhető a 2%-os inflációs célkitűzés.
A tegnapi nap azonban bővelkedett a Nyugatról érkező hírekben: a BoE és az EKB nem módosítják referencia-kamatlábaikat. Az EKB elnöke, Mario Draghi ismét megrázta a piacokat, amint valamelyest enyhítő jellegű megjegyzéseket tett: azt állította, hogy a néhány nappal ezelőtt közzétett, 31 hónapon keresztül alacsony HICP (harmonizált fogyasztói árindex) inflációs ráta teret az az EKB-nak monetáris politikájának további lazítására, hogy kiiktassa a lehetséges „vártnál gyengébb hazai kereslet” kockázatát, mivel az inflációs kockázatok „továbbra is széles körben kiegyensúlyozottak”. Az euró kezdeti leértékelése azonban „tiszavirág életű” volt, mivel jelezte az eurozóna egységességét, kihangsúlyozva, hogy az eurozóna „sok és nagy kockázatot hordoz ”, közben biztosított afelől, hogy a ciprusi megoldás „nem sablonszerű”. Az euró azonban képes volt visszatérni az USA-beli újonnan regisztrált munkanélküliek számának emelkedése hatására, amely esetben a becslések tévesek voltak, és a dollár árfolyama esett.
A ma napvilágot látó hírek között szerepel az USA foglalkoztatási jelentése, amelyben a munkanélküliségi ráta várhatóan 7,7%-os marad, a nem mezőgazdasági dolgozók létszáma az előrejelzések szerint a második legnagyobb növekedést könyvelheti el több mint egy év alatt, a nem mezőgazdasági dolgozók számát tekintve. Az eurozónában górcső alá veszik a februári viszonteladói értékesítési adatokat és a 2013 első negyedévének szezonálisan kiigazított GDP adatát, mivel kíváncsiak arra, hogy van-e jele a helyreállásnak az eurozónában, és rávilágítanak arra, hogy az EKB alapkamatlábának esetleges jövőbeli csökkentése várható, ha az adatok csalódást keltenek. A kanadai foglalkoztatási jelentés hatására a kanadai dollár várhatóan volatilitást mutat, különösen a munkanélküliségi ráta előrejelzések szerint 0,1%-os növekedése fényében.

A Piac

EUR/USD


• Az euró árfolyama kezdetben csökkent, miután az eurozóna Markit szolgáltatásszektorbeli PMI-indexe és termelői árindexe a vártnál kedvezőtlenebb lett, és tovább veszített értékéből Draghi sajtókonferenciája alatt, és támaszszintre talált a múlt heti legalacsonyabb szinten. A csalódást keltő USA-beli foglalkoztatási adatok hatására azonban a dollár jelentősen leértékelődött azon spekuláció hatására, hogy a mai, nem mezőgazdasági foglalkoztatási adatok esetleg lassabb helyreállást jeleznek, és ezért a Fed bővítheti mennyiségi könnyítését. Az ellenállásszint 1,2940 lett; a mai ellenállásszint – ha az USA-beli foglalkoztatási jelentés csalódást kelt – kb. 1,3095 lesz, figyelembe véve a két visszatérési szintet és a felső Bollinger sávot, a két jelentős támaszszint 1,2800 és 1,2750. Ha az euró rallyja elhúzódik a következő napokban, valószínűleg erős ellenállásszintre talál 1,3320-on.

USD/JPY


• A jennek az összes párjával szembeni tegnapi fenomenális gyengülése ma folytatódni látszik, bár úgy tűnik, hogy az USD/JPY ellenállásszintre talált a felső Bollinger sávján és a korábbi ellenállásszinten (97,15). A rally folytatódása esetleg ellenállásszintre talál 98,40 körül, mivel jól tesztelt történelmi trendvonalbeli ellenállásszinttel találkozik; érdemes jegyezni, hogy a múltban a jen 5-ször tört ki erről a trendvonalról. A trendvonalbeli támaszszint 95,65; amennyiben visszahúzás tapasztalható, a további támaszszint 94,80.

USD/CAD


• A kanadai dollárt ma közelebbről vizsgálják, mivel közzéteszik az ország kereskedelmi mérlegét, amely február hónapot tekintve további javulást mutat az előrejelzések szerint, annak ellenére, hogy az olajárak csökkentek abban a hónapban. A foglalkoztatási jelentés azonban valószínűleg a munkanélküliségi ráta emelkedését jelzi annak ellenére, hogy nőtt a foglalkoztatottak száma. Az USD/CAD párban néhány hete 9 napos mozgóátlaga és az alsó Bollinger sáv között zajlik a kereskedés, folytatva csökkenését, miután képtelen volt kitörni az erős ellenállásszintjéről 1,0340-en. A támaszszint 1,0080 lehet, amely az év eleje óta tartó rally 50%-os visszatérési szintje; az ellenállásszint 1,0155 és 1,0181.

Arany


• Az arany ára tovább csökkent, miközben közel került ahhoz, hogy elsődlegesen „medve” jellegű piacot indítson, mivel támaszszintre talált 1540 $-on, az 1535 $ pedig alapvetően fontos támaszszint. A nemesfém azonban visszapattant az USA-beli kedvezőtlen munkaerő-piaci kilátások hatására, amelyek lassítják a talpra állást. A nem mezőgazdasági munkaerő-állománnyal kapcsolatos kedvezőtlen adatok közzétételét követő visszapattanást tovább támogatják a túlvásárolt szintek, amelyeket elértünk az RSI és a sztochasztikus mutatók esetében, valamint annak fényében, hogy az árral az alsó Bollinger sáv alatt zajlik a kereskedés. Az ellenállásszint 1564 $ és 1577 $ lehet.

Olaj


• A WTI ára tegnap ismét esett, miután az újonnan regisztrált munkanélküliek száma meghaladta a várakozásokat, és támaszszintre talált a november-február időszak rallyjának 50%-os visszatérési szintjén, majd visszapattant. Mivel tévesen becsülték meg a nem mezőgazdasági dolgozók állományát, a további csökkenés támaszszintre találhat a 91,4–91,80 $-os tartományban. Az ellenállásszint valószínűleg 94,7 $ lesz, amely találkozik a márciusi rally 38,2%-os visszatérési szintjével és az 50 napos mozgóátlaggal.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló


TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger