Heti Piaci Körkép - 10.hét 2013.03.04.

2013. márc. 4.


A PIAC
Makroadatok terén ezen a héten sem szendvedünk hiányt, a nemzetközi porondon már hajnalban a kínai ingatlanpiaci adó feltevése borzolta a kedélyeket. Az eurózóna pénzügyminiszterei mától pedig két napig törhetik fejüket Cipruson. Több jegybank is kamatdöntő ülést tart, kedden az ausztrál, csütörtökön pedig a BOE, a BOJ és az EKB is közli irányadó rátáját.


US.30.
US.30.  – Kass Zoltán -  „Február utolsó kereskedési napján 14132 dollárt ért a Dow Jones index, ezzel a 2007. júliusi 14050-es mindenkori maximális árszintet múlta felül. Természetesen egy krónikus korrekció trader igyekszik minden hasonló helyzetben extra kockázatvállalás mellett, megbízását indítani. Relatív szűk S/L szinteket lehet meghatározni short pozíciók eetén. A magam részéről még ha szinte biztosabb is a „kistoppolódás” a 14000-as szintről indítom shortjaim, stop 14135-re, míg a target sorban, részzárásokkal és természetesen S/L után húzással a  13955 – 13870 – 13760 lesz.



EURHUF
EURHUF - Matolcsy György az új jegybankelnök, ezért már nem kell izgulnia a befektetőknek, sokkal inkább lesz érdekes az MNB politikája a közeljövőben. Ma reggel már moccanhatott is a forint hiszen az új szereplő átírta a jegybank keretrendszerét ahol korlátozza a jelenleg még hivatalban maradt alelnök szerepét, hiszen a másik oldalért már Balog Ádám miatt nem kell aggódni. A héten kiderül ki ülhet még be a monetáris tanácsba és sok makroadat kerül közlésre, amelyek tovább borzolhatják a kedélyeket az EURHUF grafikonján.
 
AUDUSD
AUDUSD – Balogh Balázs – „Folytatódik az ereszkedés a kurzus tekintetében, ráadésként ma hajnalban a Moody’s is kifejtette aggodalmát Ausztrália adósságával kapcsolatban. Jelenleg 1.0148-as szintnél, 5 havi mélypontnál tanyázik a jegyzés és fél éven belül harmadjára próbálkozik a támasszal. Még mindig túlértékelt szinteken mozog a grafikon és hosszú távon további korrekció várható, nem beszélve arról, hogy kedden hajnalban kamatot dönt az RBA. 1.0150- ez a perdöntő, én mindenképp megvárnám a jegybank döntését és ha faragnak a rátán könnyen lehet hogy tovább gyngülhet az ausztrál fizetőeszköz, akár a paritásig”. xtb.hu

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger