Amerika: kevésen múlott csak az új rekord

2013. márc. 27.


Mérsékelt optimizmus közepette indult a mai kereskedés a tengerentúlon, majd nap vége felé az indexek növelni tudták nyereségüket, azonban az S&P nem tudta ezúttal sem elérni mindenkori csúcsát, igaz attól csak 2 ponttal maradt el. Bár az Európai Bizottság nem túl bíztató közleményt adott ki ma, a friss amerikai makroadatok többségében kedvezően alakultak, ami segíthette az emelkedést, ahogy az IMF Olaszországról kiadott pozitív hangvételû közleménye.

Napi csúcson zárt az S&P 2013.03.26 21:17

2 ponttal maradt csal el a korábbi csúcstól az S&P, a mutató 1 564 ponton, 0,8%-os pluszban fejezte be a kereskedést. A többi index közül a Dow szintén 0,8, a Nasdaq pedig 0,5%-kal került feljebb.

Kitart a vételi kedv 2013.03.26 20:15

Továbbra is a pozitív tartományban mozognak az amerikai részvényindexek, az S&P 500-as mutató azonban egyelőre nem tudja elérni korábbi csúcsát, 1 562 pontnál jár, 0,6%-os pluszban. Az IMF olasz pénzügyi szektorról kiadott pozitív hangvételű közleménye jelentősebb piaci reakciókat ez idáig nem váltott ki.

Felfelé kúsznak az indexek 2013.03.26 19:04


A korábbi napokhoz hasonlóan ma is elsősorban a ciprusi fejlemények befolyásolták a hangulatot a tőzsdéken, a legfrissebb fejlemények azonban nem túl pozitívak, legalábbis a betétesekre nézve.

Egy készületben lévő EU-s jogszabály-javaslat értelmében a jövőben lehetségessé válhat, hogy a nem biztosított (jelenleg 100 ezer euró fölötti) bankbetétek részt vegyenek a hitelezői veszteségmegosztásban egy bank szanálása esetén - közölte az Európai Bizottság kedden. A hír mérsékelt csökkenést váltott ki a részvény- és devizapiacokon.

Az amerikai indexek mérsékelt emelkedést mutatnak jelenleg, a Dow 0,7, a Nasdaq 0,4, az S&P 500 pedig 0,6%-kal került feljebb. Az utóbbi index mindössze 4 pontra volt csak a történelmi maximumától, ami 1 565 pont, ezt a benchmark 2007. október 9-én állította be.

Az emelkedést segítheti, hogy a tengerentúlon ma többségében a várakozásoknál kedvezőbb makrogazdasági adatok láttak napvilágot.

A várt 3,8 százalék helyett 5,7 százalékkal nőtt a tartós cikkek rendelésállománya februárban az USA-ban. Itt azonban fontos azt is megjegyezni, hogy a hirtelen emelkedés hátterében azonban egy jelentősebb repülőgép megrendelés áll.

2013.03.26 13:30 Megugrott a tartós cikkek kereslete az USA-ban

Újra a csúcsot ostromolja az S&P

Az S&P Case-Shiller lakásárindex legfrissebb értékét is ma publikálták, ami az ingatlanpiaci problémák enyhülésére utal: januárban 0,1 százalékkal nőttek az ingatlanárak a húsz legnagyobb városban, ami éves szinten 8,1 százalékos drágulást jelent. Hasonló mértékû emelkedésről legutóbb 2006 júniusában számolhattak be, az árszint pedig legutóbb 2010 szeptemberében volt ilyen magas.

2013.03.26 14:01 Hat éve nem drágultak ennyit az amerikai ingatlanok

Újra a csúcsot ostromolja az S&P

Kedvezőtlen hír volt ugyanakkor, hogy márciusban jelentősen csökkent a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban. A Conference Board fogyasztói bizalmi indexének értéke 68 pontról 59,7 pontra csökkent, a várt 66,9 ponttal szemben. Csökkent az új lakások kereslete is. Az évesített mutatóban 4,6 százalékos visszaesés látható.

2013.03.26 15:00 Kiábrándítóan pesszimisták az amerikaiak

Újra a csúcsot ostromolja az S&P

A Dow 30 komponense közül 21 emelkedni tud, az élen az Intel halad, mely 2%-kal értékelődött fel. A technológiai papírok általánosságban véve jól teljesítenek, a HP közel 2%-ot tudott erősödni.

Újra a csúcsot ostromolja az S&P

Az egyedi részvények között említést érdemel a Netflix, mely 6%-kal ugrott meg, miután a Pacific Crest Securities elemzője 160 dollárról 225 dollárra húzta fel célárát.

A jó hangulat közepette emelkedik az olaj árfolyama is, a WTI típusú kőolaj 1 havi határidős jegyzése 1,1%-os pluszban, 96 dollár közelében tartózkodik. Tegnap egyébként az olaj árfolyama több mint 1 hónapja nem látott magasságba emelkedett.

Újra a csúcsot ostromolja az S&P

 forrás: portfolio.hu
 
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

1 megjegyzés:

  1. A common substance, titanium has been detected in the chemical composition of the sun and in meteorites. It is a "transitional steel" due to the particular layout of the electron orbits in its atom. In recent many years, titanium alloys have been used with rising frequency in the aerospace, titanium price marine, automotive and manufacturing industries due to its unimaginable power and durability.

    VálaszTörlés

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger