1200 millió forint közpénzből reklámozza magát a kormány

2013. márc. 4.

Ossza meg ismerõseivel!

Megengedhetetlen, hogy a kormány milliárdos összeget költsön arra, hogy magát reklámozza – hívta fel a figyelmet Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.
Nem közpénzekből, hanem a saját költségvetéséből kellene propagálnia a kormánypártnak –mondta Mirkóczki Ádám arra vonatkozóan, hogy a kormány újabb 1,2 milliárd forintot költ médiakampányra. A jobbikos politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a százmilliós megrendeléseket sorra olyan cégek kapják, akik vezetői egykori Fidesz szereplők voltak.
A Miniszterelnökség két céget bízott meg ugyanis a kampány megvalósításával: az egyik az IMG Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., valamint a Lounge Design Kft. Előbbi 550 millió forint plusz áfát, utóbbi 150 millió forint plusz áfát kap majd. A szerződésekben olyan kitétel is szerepel, hogy az összeg akár 90 százalékkal növelhető, így ezek összesen akár 1,2 milliárdos összegre is rúghatnak. Az IMG-nek január óta az a Patonai Péter a 100 százalékos tulajdonosa, aki az első Orbán-kormány alatt a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatójaként dolgozott. Egy tavalyi pályázaton pedig az a Young & Partners nevű cég kapott 400 milliós megbízást, akinek a vezetője Kuna Tibor, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkára volt.
Mirkóczki felhívta a figyelmet, hogy „az arcátlanság netovábbjának” nevezte a Fidesz a Gyurcsány-Bajnai időszakban azt, amikor 300 millió forintot költöttek a gazdasági világválság elmagyarázására. A Fidesz most nem, hogy ígérete ellenére leállította volna az ilyen típusú, felesleges állami kommunikációt, még túl is lépi a maga 1200 millió forintjával – mondta el a szóvivő.
A Jobbik azt kéri a kormánytól, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel azonnal állítsa le a „kormányzati önfényezésre” való kommunikációs megrendeléseket -húzta alá a képviselő.
A nemzeti párt szerint a kormánynak nem médiakampányt kell folytatnia azért, hogy például a fiatalok kivándorlását megakadályozza, hanem olyan feltételeket kell teremtenie, hogy ne is legyen szükséges elhagyni az országot.
Mirkóczki Ádám hozzátette: ha a kormány nem állítja le a megrendeléseket, úgy a Jobbik várhatóan feljelentést fog tenni hűtlen kezelés miatt. „Az adófizetők pénzéből hazugságokat propagálni nem megengedett” -zárta szavait a jobbik szóvivője.
alfahir.hu; jobbik.hu
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger