Fundamentális Elemzés 21.02.2013

2013. febr. 21.

Áttekintés

Devizaháborúk a javából! A tegnapi nap történései hűen tükrözték azt, amit a G7 és a G20 nemzetek próbáltak megmagyarázni: azt, hogy az egyértelműen a belföldi viszonyokra irányuló monetáris politika elkerülhetetlen mellékhatásként drámai következményekkel járhat a devizaárfolyamra nézve. Először a Bank of England Monetáris Politikai Bizottságának (MPC) értekezletéről készült jegyzőkönyvből derült fény arra, hogy a kilenc tag közül három, többek között a kormányzó King, a több mennyiségi könnyítés mellett tette le a voksát. A GBP zuhant a hír hatására.
Néhány órával később a legutóbbi FOMC értekezlet jegyzőkönyvéből kiderült, hogy több tag kíváncsi arra, hogy a Fed mikor kezdi el csökkenteni mennyiségi könnyítését, mivel úgy tűnik, hogy az USA gazdasága alatt szilárdabb a „talaj”. Ezáltal az USD általános rallyba kezdett gyakorlatilag a legtöbb devizával szemben, többek között további esés következett be a GBP/USD pár esetében.
Ma a piac világszerte az előzetes beszerzési menedzser indexek közzétételére összpontosít. Az eurozóna indexei várhatóan valamelyest emelkednek, míg az USA indexében valamennyi csökkenés várható. Az irányban mutatkozó eltérés enyhítheti a dollár rallyját. Jó teszt lesz arra, hogy a piac a politikákra vagy a fundamentális elemzésekre figyel-e.

A Piac

EUR/USD


• Az EUR/USD párra jelentős hatást gyakorolt az általános USD rally, és más devizákkal szemben is teret veszített, jelezvén, hogy a pénz általánosságban az euróból kifelé áramlik, amint javul az USA gazdasága iránti bizalom és a dollár.
Annak ellenére, hogy a kereskedés magasabb szinten zajlott, az EUR/USD záráskor lefelé áttörte a mai napra jegyzett erős támaszszintjét az 1,33-1,332 tartományban. Jelenleg ez a tartomány látszólag ellenállásszintként funkcionál. Szerintünk a mai napra az 1,3235 megvalósítható cél. A következő néhány nap folyamán a július-február időszak növekvő trendje visszatérési szintjének folytatása várható, így hosszabb távon 1,3116-ra tűzzük ki a célt.

USD/JPY


• Az USD/JPY csupán kissé emelkedett; az elmúlt 24 órában ez a pár változott a legkevésbé a főbb dollár-párok közül azon másik japán újságban megjelent jelentés ellenére, amely szerint a Japán Nemzeti Bank vezető jelöltjei az a két személy, akik eddig monetáris enyhítést célzó hozzáállásukról ismertek.
A viszonylag stabil USD/JPY doji alakzatot formál. Eszerint csökkenő trendvonalbeli támaszszintünket mára 93,1-re tűzzük ki, majd a következő 3-4 kereskedés során kb. 95 a cél.

GBP/USD


• „Medve” hozzáállást tanúsítunk a fonttal szemben . A Bank of England Monetáris Politikai Bizottságának tegnapi értekezletének jegyzőkönyve szerint a jövőben több meglepetés várható. Most még inkább „medve” a hozzáállásunk.
A „Market Insights (Piaci áttekintés)” c. írásban jegyzett fordulat valójában a június-január időszak növekvő trendjének 100%-os visszatérési szintjén öltött testet, a vártnál hamarabb eléri a kitűzött 1,527-es célt. A csökkenés folytatása várható, hosszabb távú célunk az 1,5.

Arany


• Az arany és az összes nemesfém ára jelentősen esett az FOMC értekezlet jegyzőkönyvének hatására. A Fed mennyiségi könnyítése és az abból eredő negatív reál kamatlábak az ágazat egyik fő támaszát képezik; annak lehetősége, hogy ennek vége szakadhat, jelentősen befolyásolta az aranyat. Bár a platina és a palládium tegnap az arany alatt teljesítettek, fokozottabban érezzük, hogy idővel túlteljesítik azt, mivel ipari célra felhasználják azokat.
A „death cross” áttérés tegnap „megfojtotta” a rúdaranyat, elérve az Bollinger sáv alsó határának 3 egységnyi normál eltérését. További csökkenés várható; mai célunk 1553 $, a következő néhány kereskedés lehetséges támaszszintje pedig 1541 $. Szerintünk azonban valószínűtlen, hogy 1528 $ alá csökken a jövő héten. Azok a kereskedők, akik most kívánnak „felszállni a vonatra”, valójában már kissé elkéstek. Azok a kereskedők, akik korábban nyitottak pozíciókat, talán követő stop (trailing stop) stratégiát fontolgatnak azért, hogy hasznot húzzanak a mostani csökkenésből.

Olaj


• A WTI tovább esett, miután egy iparági jelentésből mégis az USA nyersolajkészletében történt további növekedésre derült fény. A ma napvilágot látó kormányzati jelentésből valószínűleg ugyanez derül ki, növelve a veszteségeket.
Az olaj lefelé áttörte 95,4 $-os támaszszintjét. Mai célunk 93,7 $, amely közel van a legalacsonyabb szinthez, mivel szerintünk a 38,2%-os visszatérési szint és a Bollinger sáv 2 egységnyi normál eltérése közel van egymáshoz. További cél a 92,5 $ lehet, amely a december közepe-február közepe időszak növekvő trendjének 50%-os visszatérési szintje.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger