Nagyot zuhant az Apple

2012. dec. 6.



Vegyesen zártak a New York-i értéktőzsdék vezető indexei. A nap nyertese a Dow 30-as index volt, mely elsősorban annak köszönhetően erősödött, hogy a befektetők abban bíznak megállapodás születhet a megszorító csomagról.
A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,63 százalékos erősödés után 13034 ponton zárt. Az S&P 500-as mutató 0,14 százalékkal kúszott fentebb, és 1409 ponton fejezte be a napot. Jelentősen zuhant ugyanakkor a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,76 százalékkal csökkent, és 2974 pont lett.

A hagyományos indexek erősödtek, miután emelkedett több bank részvényárfolyama. A technológiai indexek azonban estek az Apple váratlan gyengülése miatt. A világ legértékesebb technológiai cége 6,5 százalékkal esett, miután negatív hírek jelentek meg a vállalat táblagép-piaci részesedésének alakulásáról.

Annak ellenére, hogy durva elbocsátást jelentett be, a nap nyertese a Citigroup részvényei voltak, több mint 6 százalékos pluszban zártak. A Bank of America mindeközben 5,6 százalékos napi emelkedéssel, éves csúcsra emelkedett. (forrás: http://www.mfor.hu )
MTI
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger