aBuxa: Emilia Clarke /levetkőzött/ (Daenerys Targaryen)

2014. márc. 18.

Emilia Clarke (1987. május 1.) angol színésznő, legismertebb filmes szerepe Daenerys Targaryen azHBO Trónok harca című fantasy-sorozatában.

Londonban született, majd Berkshire-ben nevelkedett. Apja színházi hangmérnök, anyja üzletasszony, öccse pedig politikai területen folytatja tanulmányait. Clarke három évesen kezdett érdeklődni a színjátszás iránt, miután látta a Show Boat című musicalt, melyen abban az időben apja is dolgozott. Clarke az oxfordi St Edward's School (2000 és 2005 között) és a Rye St. Antony School tanulója volt, majd a Drama Centre Londonban folytatta tanulmányait, ahol 2009-ben végzett.
Korai munkái közé tartozik két színdarab a St. Edwards-ban, tíz színdarab a Drama Centre Londonban, a 2009-es Sense, a Company of Angels színháznál  és egy szintén 2009-es szereplés a Samaritans nevű jótékonysági szervezet reklámfilmjében. Első televíziós szerepei közé tartozik Saskia Mayer megformálása a Doktorok című sorozatban, valamint a 2010-es Jurassic támadás című tévéfilm, melyben Savannah-t alakítja.
2010-ben megkapta Daenerys Targaryen szerepét a HBO Trónok harca című sorozatában, mely George R. R. Martin amerikai író A tűz és jég dala című regénysorozata alapján készült. Clarke a szintén brit színésznő, Tamzin Merchant helyett vette át a szerepet, aki ismeretlen okból visszalépett. A 2011 áprilisában debütált sorozat pozitív kritikákat kapott és hamarosan a második évad is elkészült belőle. Sorozatbeli szerepléséért 2013-ban Clarke Emmy-jelölést kapott, legjobb női mellékszereplő (drámai tévésorozat) kategóriában.TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2017 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger