Új függetlenítési eljárás iPhone 3G/3GS/4/4S – minden szoftverre!

2012. dec. 30.



 Az Apple bezárta az aktivációs eljárással való függetlenítés lehetőségét. Aki eddig nem tette meg ezt a lépést, sajnos most már nem is tudja.  Azonban, akik eddig megcsinálták ezt a fajta függetlenítést, ők továbbra is tudják használni a készüléket és későbbiekben feltudják használni ezeket a fájlokat.

Érdekes új függetlenítési eljárás látott napvilágot a tegnapi éjszaka során. Loktar_Sun talált egy hibát az aktiválási eljárásban, amit egyelőre ki tudunk használni.  Ideiglenes megoldás lehet azoknak, akik valamiért frissítették az iPhone 4 és 4S készüléküket.

Hogyan működik?
Páran biztosan ismeritek már a SAM-et: ez egy olyan szoftver, amit a Cydiából lehet letölteni, és ha tudjuk, hogy milyen országból és milyen szolgáltatótól származik a telefon, SIM kártya nélkül, “hivatalosan” tudjuk aktiválni azt. A szoftver segítségével Loktar_Sun kikísérletezett egy hibát az aktivációs eljárásban, így a telefon “ideiglenesen” elfogadja majd azt a SIM kártyát gyáriként, amit behelyeztél. Tehát ez nem egy hivatalos függetlenítés, ez csak egy ideiglenes aktiválás arra a SIM kártyára, amivel Te használni szeretnéd a készüléket. Azt is tudnod kell, hogy ez csak addig működik, ameddig újra nem telepíted a szoftvert, illetve az iTunes nem kér valamiért újbóli aktiválást. De közben bátran kikapcsolhatod a készüléket, és vissza, valamint iTunes-szal is szinkronizálható. De ha másik SIM-et teszel bele, akkor az egész eljárást újra végig kell csinálni, mert az aktivációs ticket nem menthető el jelenleg.

Mi kell hozzá, és milyen készülékeken működik?
Eddig iOS 5.0, 5.0.1, 5.1-es rendszereken tesztelték. iPhone 4 és 4S készülékeken is működik az eljárás.
Jailbreak, majd pedig Cydiában a következő Source van szükséged a SAM telepítéséhez:
  • http://repo.bingner.com 
Telepítés után van egy igen hosszú folyamat, amit mi egyelőre nem fordítunk le, mert tesztelni sem tudjuk sajnos. A következő linken ezt a folyamatot tudjátok elolvasni. Akinek sikerül megcsinálnia, írja le hozzászólásban az egészet.
Magyar leírás TonySlow hozzászólása alapján:
  1. SAM-ben deactivate.
  2. Ha nincs eredeti SIM-ed akkor method->By Country and Carrier->Ország->Szolgáltató->SIM ID, ezután a more information-nél nézd meg az IMSI-t a SAM Details-ben. Figyelj oda, hogy ne a SIM details-ben lévőt, ahogy a leírásban van, mert ugye nincs eredeti kártyád. (Ha van eredeti SIM-ed, akkor viszont épp, hogy a SIM details-nél lévőt kell.)
  3. Ezt az IMSI-t másold ki.
  4. Rakd be a kártyád, amit használni szeretnél, majd vissza a method-hoz és válassz országot, szolgáltatót és SIM ID-t.
  5. More information, Spoof Real SIM to SAM, majd vissza a method-hoz, átváltod manual-ra és az IMSI-hez beírod az eredeti szolgáltatód IMSI-jét (amit kimásoltás a 2-3. lépésnél).
  6. Csatlakoztatod iTunes-ra, és ha minden jól megy, akkor aktiválja a telefont. Telefonszámra dupla katt, ellenőrzöd hogy az ICCID az-e, mint ami a SAM-ben van (a saját SIM kártyádnál).
  7. Lehúzod iTunes-ról, majd a SAM-be belépve azt átállítod Disable-re.
  8. Megint csatlakoztatod, kapsz egy hibaüzenetet, bezárod az iTunes-t, majd újra megnyitod. Ekkor már fel kell kúsznia hálózatra.
  9. Ezután SAM->Utilites, majd clear push. Esetleg iPusher-el lehet ellenőrizni hogy minden oké-e push terkintetében.
Jelenleg a SAM fejlesztője dolgozik egy humánusabb cydiás alkalmazáson, tehát aki ráér és nem életbevágó neki, várjon türelemmel, mert lesz jóval rövidebb és könnyebb megoldás is.
Természetesen nagy az esélye annak, hogy az Apple ezt a hibát befoltozza, de ha sikerül a srácoknak kitalálni, hogy hogyan lehet az aktiválást elmenteni és egy mozdulattal visszarakni, akkor ezek a SIM kártyák, amiket most aktiválunk, sikeresen működni fognak a telefonnal a jelenlegi szoftverekkel.
Új redsn0w az aktiválás lementéséhez
Időközben frissült a redsn0w 0.9.10b8-ra, aminek a segítségével lementhetjük a készülékről a fenti cikk alapján elkészült aktiválást, ami a “függetlenséget” is lementi így egy zip fájlba. Ehhez használjuk az Extras -> Even More -> Backup opciót, ami lementi a /var/root/Library/Lockdown mappa tartalmát, és így egy későbbi restore esetén visszaállítható akkor is, ha azt az Apple időközben javítaná.
Letöltés:
forrás: http://szifon.com
 Figyelem!! Az oldalon elhelyezett alkalmazások letöltéséért és azok felhasználásáért semmilyen felelősséget nem vállalok! 
 
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

1 megjegyzés:

  1. For every AT&T user that wants to unlock their phone, you can do it with attiphoneunlocking, it's the site I have used for several times, they never disappoint me

    VálaszTörlés

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger